Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak

Megosztás

Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. Az idei rendezvénynek a DVTK Sportliget ad otthont.

A HUMDA ORB mezőnye mellett az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is rajtvonal mögé állnak a háromnapos rendezvényen. Ezekben a napokban megjelent a jóváhagyott versenykiírás, amely számos részletét tartalmazza a futamnak. Vannak azonban olyan területek, amelyeket egyelőre még nem hozott nyilvánosságra a sportszakmai vezetés. Természetesen ennek is megvan az oka. Ebben a körbe tartozik többek között a gyorsasági szakaszok pontos helyszíne is. Az időterv adott, a pályák azonban most még nem publikusak.

– Természetesen fontosnak tartjuk a versenyzők és a nézők tájékoztatását, ennek viszont még nem jött el az ideje – fogalmazott Jacsó Tibor, az Észak-Magyarország Autó és Motorsport Zrt. (ÉMAM Zrt.) vezérigazgatója.

– A futamra benevezett párosok időben megkapják majd az Itinert, amely minden helyszínt pontosan tartalmaz.

A II. Hell Diósgyőr Rally nevezési időszaka a hét elején kezdődött és egészen május 13-ig tart. Ezután derült ki pontosan, hogy a különböző bajnoki osztályokban mekkora mezőny érkezik az aszfaltos futamra. A verseny – és sajtóirodának a DVTK Stadion ad otthont, és a létesítmény körül állítják majd fel a szervizparkot valamint a rajt – céldobogót is. A futam előtti technikai átvételek a Magyar Autóklub és Szerviz telephelyén zajlanak.
A magyar bajnokság idei második futama május 24-én, pénteken egy látványos rajtceremóniával kezdődik, szombaton és vasárnap pedig hat-hat gyorsasági szakasz vár a párosokra. A legjobbakat és a célba érkezett egységeket szintén a DVTK Stadionnál köszöntik majd.

A tavalyi Diósgyőr Rallyt Lakatos Tamás és Marics Krisztina nyerte 208-as Peugeot-jukkal, míg a második a Kocsis Imre-Bakos István-Citroen C2R2 trió lett. A harmadik helyre Görög Péter és Mózes Máté ért Citroen C2-es gépkocsijukkal – olvasható a verseny honlapján.

Fotón a tavalyi rendezvény (forrás: Diósgyőr Rally Facebook-oldala)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek