Magyar Péter tüntetése: Megtelt a debreceni Kossuth tér

Megosztás

A 9:20-as Nyugati pályaudvarról induló IC-vel utazott Debrecenbe Magyar Péter és stábja, majd délután kettő órától megkezdődött a tüntetés hivatalos része. Az eseményen a Tisza Párt listavezetője mellett a képviselőjelölteket is színpadra hívták, Nagy Ervin József Attilát szavalt, Rost Andrea énekelt.

„Mi már rengetegen úton vonattal Debrecenbe, ahol megtartjuk az utóbbi évtizedek legnagyobb vidéki politikai rendezvényét és talán a valaha volt legnagyobb anyák napi rendezvényt” – írta az indulás előtt Magyar Facebook-oldalán.

A politikus a tüntetésen arról beszélt, mindannyian változást szeretnének, amit viszont csak együtt tudnak elérni. Az elmúlt hetekben járta az országot, kritikát címzett az Orbán-kormány és az ellenzék felé egyaránt: míg előbbi azt próbálja sulykolni, hogy a Tisza Párt csak egy belpesti médiahekk, utóbbitól 14 éve azt hallgatjuk, hogy Orbánékat ilyen körülmények között nem lehet leváltani, és nem érdemes lemenni vidékre.

Kéri László: A Fidesznek szembe kell néznie azzal, hogy ami eddig jó volt, ma már nem működik

Május 5-én Magyar Péter és a Tisza Párt tüntetést tart Debrecenben, mi pedig ismét élő műsorral jelentkezünk a Telexen. Megmutatjuk élőben Magyar beszédét, amelyet Sarkadi Zsolt, a Telex belpolitikai szerkesztője értékeli, Kéri László politológus-szociológussal pedig az általános politikai helyzetet elemezzük.

„Elegünk van” – skandálta a tömeg több alkalommal. „Anyák napján a szívünk szakad meg, amikor egy olyan képre gondolunk, mikor egy átlag, nyugdíjas nagymama a boltban számolgatja a pénzét, hogy mi telik belőle. Mindannyian láttunk már ilyet” – mondta Magyar.

Megígérte, amennyiben a Tisza Párt hatalomra kerül, megduplázzák a családi pótlékot és inflációkövetővé teszik, sőt, feloszlatják az „Orbán-Mészáros-Tiborcz Részvénytársaságot”.

Kép: Huszti István/Telex

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek