A függetlenként induló edelényi mi hazánkos polgármesterjelölt vádjai nem álltak meg

Molnár Oszkár

Megosztás

Visszautasította Edelény polgármestere a helyi Mi Hazánk politikusának tavaly vádjait: semmilyen hiányosságot nem állapítottak meg a Bányászati Bemutató Központ projektjében az illetékes hatóságok.

Épp most adtunk hírt arról, hogy nem indul újra a polgármesteri címért Edelényben Molnár Oszkár. Az április 25-i képviselő-testületi ülésen a várost 22 évig szolgáló polgármester – aki 16 évig országgyűlési képviselőként is szolgálta a térséget – a városvezető nemcsak a búcsújáról beszélt, hanem egy önkormányzati beruházás kapcsán indult vizsgálatról is.

A Bányászati Bemutató Központ látványterve

Itt elmondta, hogy október 5-én bejelentés érkezett a Közbeszerzési Hatósághoz a Császtán létesült Bányászati Bemutató Központtal kapcsolatban. A bejelentő szerint rengeteg szabálytalanság történt a beruházás során, és arra kérte a Közbeszerzési Hatóságot, hogy folytasson vizsgálatot az ügyben. Több mint négyezer oldalnyi anyagot csatoltak be a Közbeszerzési Hatóság részére, akik április elején tájékoztatták az edelényi önkormányzatot, hogy lezárták az eljárást: semmilyen hiányosságot vagy szabálytalanságot sem állapítottak meg.

Az önkormányzat ezután megosztotta Facebook-oldalán, hogy a bejelentő amúgy nem más volt, mint a Mi Hazánk edelényi szervezetének politikusa, Varga Zoltán, aki a polgármesteri címért is indulni kíván Edelényben, ugyanis a szükséges ajánlóíveket a múlt héten már felvette. Ugyan független jelöltként indul, de korábban a Mi Hazánk nevében koszorúzott is március 15-én. A pártszervezet Facebook-oldaláról azonban azóta eltűntek a bejegyzések.

“Varga Zoltán az eljárás kezdeményezésével hatalmas többletmunkát okozott a polgármesteri hivatal dolgozóinak láthatólag teljesen fölöslegesen.”

Míg a kerékpáros pálya még javában épül, addig a bányászati központ átadása hamarosan május 25-én lesz, előző nap pedig Szíjjártó Péterrel közösen adják át az iparterületet Edelényben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek