Nagy sebességgel ütközött piros jelzésnél egy gépkocsi oldalába, halálos baleset BAZ megyében

Megosztás

Ítélet született a gesztelyi tragikus baleset ügyében, ahol a halálos csattanást okozó gépkocsi vezetőjét börtönbüntetésre ítélték… felfüggesztve.

Az eset még két évvel ezelőtt történt, most ítélet született az ügyben.

A vádlott Gesztely irányából haladt Miskolc felé a 37. számú főúton, amikor – figyelmetlenségéből adódóan – egy kereszteződésbe a járműforgalmat irányító fényjelző készülék sárga, majd piros jelzése ellenére, sebességét nem csökkentve behaladt –  írja le az eset körülményeit közleményében a Miskolci Törvényszék.

A terhelt későn észlelte a szabályosan, számára jobbról érkező sértetti gépjárművet és vészfékezés, valamint jobbra kormányzás ellenére nekiütközött a zöld jelzés mellett kanyarodó néhai sértetti személygépkocsi bal oldalának. A sértett kórházba szállítását követően elhunyt. A halál az elszenvedett sérülésekkel közvetlen oksági összefüggésben állt be – tették hozzá.

A vádlottat a bíróság halált okozó közúti baleset okozása vétségében mondta ki bűnösnek és őt 1 év 9 hónap, végrehajtásában 3 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és 3 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek