Ismét a forgalommal szemben hajtott egy autós a 26-os főút körforgalmában – ez már rendszeres lesz?

Megosztás

Úgy tűnik, nagyon megzavarta számos Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lakótársunk gondolkodását az utóbbi időben épített három plusz körforgalom, mert heti szinten találkozhatunk az irányt életveszélyesen elvétőkkel. És ennél jóval több is van, mint amennyi a nagyközönség számára kiderül.

Bár sokan kizárólag az idős sofőröket hibáztatják azért, amikor durván benéznek egy körforgalmat, de a korosztály vegyes, gondoljunk csak a Volánbusz hivatásos sofőrjére, aki szintén az elkerülő körforgalmát vette rossz irányból néhány hete.

Most egy újabb eset, a fehér személyautó sofőrje indexelve haladt be rossz irányból a körforgalomba, aztán vélhetően egyáltalán nem értette, miért nem fér el és miért jön szembe ekkora tömeg.

Gergő a fedélzetről örökítette meg az újabb szabálytalankodót. Ez nem holmi apró gyorshajtás, hanem főleg ilyen esős, szürke időben kifejezetten életveszélyes, ha valaki nem venné észre időben és nekicsapódna. Sokan agyalnak azon, hogy mit kellene tenni, hogy a körforgalom szabályait mindenki figyelembe vegye, talán az átlagos sofőrök számára kicsit viccesnek tűnő plusz táblákat kihelyezni, hogy minden körforgalomban szíveskedjen a jobb oldali irányba elindulni a kedves járművezető.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek