Az elektronikus popzene német csillaga is fellép a Miskolci Egyetemi Napokon

Megosztás

A Miskolci Egyetemi Napokon csillantja meg tehetségét a KAMRAD zenekar. A német elektronikus popzenei ikon a TikTokon emelkedett a világsztárok sorába. Első videói, melyen egy kopott, akusztikus gitáron játszik és énekel ötvenmilliónál is több nézőt értek el.

XXXVI. Miskolci Egyetemi Napokon (MEN) neves hazai és nemzetközi fellépők lazítják el a hallgatók zárthelyiktől és a közeledő vizsgaidőszaktól megfeszült idegszálait. Többek között érkezik Majka és a Follow the Flow, illetve Kamrad, akit ebben a cikkünkben szeretnénk bemutatni.

Tim Kamrad önironikusan, de egyáltalán nem negatív színben tünteti fel dalait, azokat „morcos gitárhangokkal” teli elektronikus popzenének titulálva. A huszonhét éves előadó műveinek a gitárhangok adják a karakterét, így ötvözi az elektronikus és a popzene irányzatait. A leghíresebb dalát, az „I Believe-et” például a szülei pincéjében talált régi, poros gitárral vette fel.

Zenei pályafutásán kezdetben ezek a régi gitárok kísérték Tim Kamradot. Első szárnypróbálgatásait még apjával együtt komponálta rajtuk, sőt még az első, 2018-as albumát is. 2020 elején kilépett addigi bandájából és új csapatot alakított ki maga körül, akikkel számos német és nemzetközi zenei ikont kísértek turnéikon. Először játszhatott hatalmas tömegek előtt az ország legnagyobb arénáiban. Ekkoriban kezdték használni a rövid és frappáns KAMRAD nevet.

Tim Kamrad egy 2023-as koncertjén. Forrás: Youtube.

A legújabb kislemezük a „So Good” új fejezet kezdetét jelzi a zenekar életében. Megkérdeztük magunktól „Mitől különleges a KAMRAD, és hová tartunk?” A „So Good” eddigi visszajelzései mások, mint „I Believe-é”. A verssorokat sokkal magasabban éneklik, és és így különbözik a szöveg megközelítése, ami klassz, mert ez azt jelenti, hogy „nem állsz egy helyben – és ez a cél.”

Arany és platina díjas lemezeik az “I Believe”, a “Feel Alive”és az “I Hope You End Up Alone (With Me)” a Radio Regenbogen-t Díjat, az SWR 3 New Pop Díjat, és az Europa 2 Díjat is hazavitték. A közösségi médiában és streaming platformokokon, több százmillió embert értek el. A zenei toplistákon Európa-szerte, rendre a tizes listán szerepelnek, Németországban, Lengyelországban, Magyarországon, Szlovákiában és Svájcban sokszor az első helyen is. Idén tizenhét fesztiválon vállaltak fellépéseket, mint például a barcelonai Primavera Sound-on és az év vége felé saját turnéval is készülnek.

Hazánkban a Miskolci Egyetemi Napokon (MEN) május 11-én láthatják élőben a KAMRAD zenekart.

KAMRAD – I Believe (Official Video)

KAMRAD – I Believe (Official Video) STREAM & DOWNLOAD: https://kamrad.lnk.to/ibelieve Stream my new EP “not good at playing love songs” here: https://kamrad.lnk.to/notgapls FOLLOW ME: http://www.instagram.com/TimKamrad https://vm.tiktok.com/ZM8wBKu2N/ #KAMRAD SUBSCRIBE NOW: https://www.youtube.com/channel/UCnOQJc3fd-gQOWMICExC9vQ?sub_confirmation=1 KAMRAD on European Tour 2023 Get your tickets 🔥 https://www.songkick.com/artists/10221752-kamrad/ 10.09.23 AT-Wien 12.09.23 CH-Zürich 13.09.23 D-München 17.09.23 D-Stuttgart 19.09.23 D-Köln

A legismertebb KAMRAD dal, az “I Believe”. Csúcsra járatva.

Fotók: TikTok, Youtube

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek