Miskolci villamosbalesetek megzenésítve

Megosztás

Azt már bizonyára megszokta, hogy a miskolci villamosközlekedés gyakran leáll baleset miatt. De hallotta már a dalt, amit ez a téma ihletett, és amit a mesterséges intelligencia énekelt fel?

Az autósok többnyire tartanak a nagy sárga böhömtől, amikor egy villamossal ütköznek, általában nem kérdés, ki húzza a rövidebbet. Nyilván a villamosnak is be kell tartania a KRESZ-t és van, hogy épp neki kell az elsőbbséget megadnia, de a közlekedők egy része nem is tudja azt, hogy a villamosra nem érvényes a jobbkézszabály, azaz hogy egyenrangú kereszteződésben a balról érkező villamosnak előnyt kell biztosítaniuk.

Vannak olyan speciális helyzetek is vázolva a KRESZ-ben, amilyenre Magyarországon kevés a gyakorlati példa, az egyik ilyen, hogy a körforgalmat keresztező villamosnak elsőbbséget kell adni. Ilyen közlekedési helyzet pedig Szeged mellett Miskolcon van.

Végre értem a KRESZ-t! 1 rész: A villamos elsőbbsége

Ebben a sorozatban a legfontosabb közlekedési szabályokat tanítja meg a a Kreszprofesszor, érthető, egyszerű formában. Ha szeretnél egy spéci KRESZ-könyvet: https://www.kreszbirsag.hu/kresz-egyszeruen-erthetoen-297_2 Ha még nincs jogsid, és be szeretnél iratkozni: http://autosiskola-noknek.hu/engem-erdekel/

Emiatt aztán viszonylag gyakoriak a villamosos ütközések a borsodi megyeszékhelyen. A Villamosbalesetek Miskolcon nevű oldal külön gyűjti is az ilyen statisztikákat, ahol be is lehet jelenteni, ha valaki tud ilyenről. A 2023 kiugró eredményeket hozott – igaz, a korábbi évekből kevesebb adatra is támaszkodhatnak –, legalább 29 ilyenről tudnak, ami azt jelenti, hogy havonta két és félszer biztosan ütközik a villamos valakivel. Azt is figyelik, mikor volt a legutolsó alkalom, most éppen 1 napja nem történt ilyen incidens, amikor autó és villamos ütközött a Szent Anna téren, előtte 8 balesetmentes napot sikerült kihúznia a városnak, a Sólyom patikánál gázol el egy gyalogost a szerelvény, március végén pedig egy felszállni igyekvő utast ütöttek el a Győri kapunál, sajnos az halálos kimenetelű incidens volt. Április elején pedig a két kilométeren át vágtató elszabadult lillafüredi kisvasút rongyolt bele egy üres szerelvénybe.

Idén már legalább hat esetről tudnak, a legproblémásabb szakasz a Balázs Győző tér és Thököly utca közötti rész.

Ez ihlette az oldal készítőit, hogy dalt írjanak a témáról. A SUNO AI nevű mesterséges intelligenciát használó alkalmazás segítségével született is egy funky dal a témáról. Az alkalmazás úgy működik, hogy belépés után (amit akár egy Google-fiókkal is meg lehet tenni), megadja az ember a zenei stílust és arra kéri az appot, hogy írjon egy bizonyos témában egy dalt – akár magyarul is. Még jobb az, hogy saját szöveget is meg lehet adni – így született ez a hamisítatlan miskolci dal is.

Miskolci Villamosbaleset Blues #sunoai

Írattam a SunoAI-al egy funky dalt a miskolci villamosbalesetekről 😀 Fogadjátok sok szeretettel! Hány nap telt el Miskolcon villamosbaleset nélkül? 👉 https://villamosbalesetekmiskolcon.hydroxy.hu/

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek