Ez már döfi!

konyhakés

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki konyhakéssel szúrta meg testvérét.

A vádiratban leírtak alapján a férfi, aki ellen vádat emeltek, befogadta testvérét a borsodi településen lévő családi házába. Testvére nem vetette meg az italt, és az ominózus 2023. februári napon kocsmába ment, többször is benézett az italellátó intézménybe. Az ott elfogyasztott szeszesitalok után hazatért, házigazda fivére éppen pörköltet készített, egy több mint 19 cm pengehosszúságú késsel aprította a húst hozzá.

Az étellel bíbelődő férfi odament testvére kabátjához, melyről közölte, hogy büdös, levetette róla, amikor is cigarettacsikkek estek ki a zsebéből, illetve aprópénz is, amit tőle vett el a sértett. A házigazda arra kérte fivérét, szedje össze a csikkeket, aki neki is kezdett, de közben be is szólt, amire a pörkölthússal bíbelődő férfi testvére felé kapott késével dühösen, megszúrva őt a bal mellkasán. A sértett életveszélyes állapotba került, fivére azonnal mentőt hívott hozzá, így sikerült megmenteni.

És bár mind a fegyver veszélyes volt, mint az okozott sérülés életveszélyt jelentett, mivel büntetlen előéletű volt az elkövető és segíteni is próbált, így csak felfüggesztett börtönbüntetést javasolt az ügyészség. A konyhakéssel elkövetett bűncselekmények gyakran otthon, hirtelen felindulásból elkövetett, nem előre megtervezett tettek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek