Megvan az egymillió miskolci kilométer

MVK e-busz - 1.000.000 km

Megosztás

A miskolci elektromos buszok üzemeltetése fontos mérföldkőhöz ért: tíz jármű már több mint egymillió kilométert futott.

Ezek a BYD K9UD LF típusú kínai gyártmányú elektromos autóbuszok 2022 augusztusában kerültek forgalomba Miskolcon. Az MVK Zrt. a hatékonyság jegyében éjszakánként egyszer tölteni tudja az akkumulátorokat, így ezek a járművek napi 240-250 km-t képesek megtenni a városban. A járatokkal egyébként leginkább a 3A-s, 4-es, 5-ös, 15-ös, 21-es, 24-es, 29-es, 39-es számjelzésű viszonylatokon találkozhatnak a borsodi megyeszékhely utasai. 

Ezek a buszok modern kialakításúak és kényelmesek, USB töltőaljzatokkal, kamerarendszerrel, klímával és kerekesszékeseknek biztosított külön hellyel. Az autóbuszvezetők ezek a járművek szerint könnyen vezethetők és komfortos munkakörnyezetet biztosítanak, és az utasok is kedvelik, mert környezetbarátnak és kényelmesnek találják őket, valamint örülnek a USB töltőknek és a tágas belső térnek.

Az MVK Zrt. vezetője szerint az elektromos autóbuszok üzemeltetése pénzügyileg is előnyös, és jelentősen csökkenti a környezetszennyezést.

A vállalat hosszú távú tervei között szerepel az összes régi, dízelmotoros autóbusz lecserélése modern, környezetbarát járművekre. A cél az, hogy Miskolc fenntarthatóan fejlődjön, és javuljon a város lakóinak életminősége a károsanyag-kibocsátás csökkentése révén. 2016-ban 75 darab sűrített földgázüzemű (CNG) járművet, 2022-ben 10 e-buszt, 2023-ban további 6 darab szintén CNG üzemű autóbusszal fiatalították a helyi közlekedési vállalat járműparkját.

Ezek a buszok most érték el az egymillió kilométernyi megtett távolságot együttesen összesen 57 500 üzemóra alatt.

Forrás: MVK Zrt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek