Elszabadult vagonok becsapódása – a lillafüredi kisvasút hatalmas balesete – videó

Megosztás

Két kilométert száguldottak az elszabadult kocsik, amíg mibe másba, az MVK villamosába csapódtak bele nagy erővel. Az eset sokkolta a helyieket, de hogy ki volt a hibás, az igencsak vitatott.

Az MVK villamosaiba az utóbbi időszakban igen gyakran csapódnak bele különböző járművek (leginkább autók), de az mindenképpen kirívó eset volt, amikor a lillafüredi kisvasút elszabadult vagonjai két kilométer száguldás után ütköztek a villamosba. Óriási szerencse, hogy nem sérül meg senki a 2018-as balesetben. A tárgyalás azonban csak most tart a végkifejlet felé.

Az RTL tudósított a részletekről, amelyet a Borsod24 szemlézett. Csak idő kérdése volt, mindenképpen történt volna baleset, és nem tartják magukat hibásnak – ezt mondta az utolsó szó jogán az a három férfi, akiket szakmai mulasztással vádolnak a lillafüredi kisvasút 2018-ban történt balesete ügyében. Két vagon elszabadult a miskolci telephelyről, és két kilométeres száguldás után egy villamosba csapódott. Senkinek nem esett baja. A megvádolt dolgozók azt mondták, nem kaptak megfelelő eszközöket és utasításokat a kisvasút biztonságos rögzítéséhez.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek