Máris elkezdett tönkremenni a 260-as elkerülő, ahogy az M30-asnál is történt?

Megosztás

Egyre több autósnak van rossz előérzete a tapasztaltak alapján, hogy a Sajószentpéter-Berente elkerülőút aszfaltja már most olyan jeleket mutat, ami arra enged következtetni, nem egészen négy hónappal az átadása után, hogy szétmorzsolódik, nagyon gyorsan tönkre fog menni.

Alig néhány napja csak, hogy Sajószentpéteren a nehézgépjárműves áthaladó forgalmat egy súlykorlátozással kikényszerítették a 260-as elkerülőre. Most azonban mindenkin a frász van, mert a jelek arra utalnak, nem bírja a terhelést a decemberben átadott 260-as elkerülő, ahogy az M30-as sem bírta sokáig. Utóbbit le is zárták már hosszú hetek óta és legjobb esetben nyár közepén-végén nyithatják újra, a munkálatok ráadásul rendkívül lassan is haladnak.

A 260-as út legfőbb funkciója éppen az lenne, hogy a lakott területről áttevődjön a forgalom nagy része (leginkább az átmenő forgalomé) az elkerülőre, könnyítve ezzel a lakosság életén, ráadásul az autósoknak is rövidülne az utazási idő. K. István azonban ijedten tapasztalta, hogy valamilyen pergős anyagot az autó kerekei folyamatosan felvernek az alvázra. Ezt mások is megerősítették, olvasónk is hasonlóról számolt be, így nem valószínű, hogy valamilyen teherautó szórt volna el kavicsot.

Van, aki teljesen biztos abban, hogy sajnos eddig tartott az elkerülő, a puding próbája az evés, a gépjárművek okozta terhelés miatt szétmorzsálódik az aszfalt. Ez is olyan silány minőségben készült volna el, mint az óriási késéssel átadott, de már teljes szélességében lezárt M30-as? Remélni tudjuk, hogy nem ez a verzió lesz igaz, mert akkor belátható időn belül a 260-ast is le fogják zárni, hogy megjavíthassák. És az sem 1-2 hét lenne.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek