Súlykorlátozott forgalmi zóna lesz Sajószentpéteren

Megosztás

Tavaly év végén adták át a Sajószentpéter is elkerülő 260-as számú utat. A fejlesztésnek köszönhetően lehetséges a településen eddig áthaladó nehézgépjármű forgalmat az új útszakaszra terelni.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Sajószentpéter teljes lakott területén belül 7,5 tonnás súlykorlátozott zónát alakítanak ki 2024. április 15-től – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A közlemény szerint az említett zónát a célforgalomban közlekedő érintett járművek továbbra is igénybe vehetik. Ezen felül a Sajószentpéter végét jelző táblától a bányagépjavító üzem bejáratáig a célforgalom számára is megtiltják a behajtást, kizárva ezzel a tranzit forgalmat a 26-os főút sajószentpéteri szakaszán. A súlyhatár fölötti járművek úticéljukat a 260-as elkerülő út használatával tudják elérni. Ennek módjáról a kihelyezett iránytáblák adnak majd tájékoztatást.

A szakemberek minden tehergépjármű vezetőtől azt kérik, hogy az új forgalmi rendnek megfelelően közlekedjen a térségben. A bevezetett intézkedések hatását folyamatosan nyomon követik majd a települések. a hatóságok és a Magyar Közút szakemberei is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek