Ismét zöldebb lett az egyik hejőcsabai utca

Megosztás

A környéken élők is aktívan segédkeztek a polgárőr egyesületnek, hogy pályázatos és saját forrásokat felhasználva fákat és cserjéket ültethessenek Hejőcsabán, a Templom utcában.

A helyi polgárőr egyesület pályázatot adott be, amelynek részeként vállalták, hogy zöldíteni fogják a környezetüket. Hiszen a hejőcsabai polgárőrök nem csak a rendre vigyáznak, hanem itt élőként a környezetükre is figyelnek és tesznek érte. Mivel nyertek a pályázaton, teljesítik a vállalásukat – erről a Minap árult el részleteket.

A miskolci főkertésszel, Czifrusz Natáliával egyeztetve, valamint a várossal szerződést kötve az adott közterület egy éves „örökbefogadására”, kijelölték az ültetés helyét, amely azonban rendkívül keménynek és építési törmelékkel szennyezettnek bizonyult, a kézi ásók nem bírtak vele, ezért hívni kellett egy gépet az ültetőgödrök kiásásához. Ezután már semmi akadálya nem volt, hogy a fiatal platán és a cserjék elfoglalják új élőhelyüket. 

– Tervezzük a folytatást is, adunk be új pályázatokat, most is várjuk az egyik elbírálását. A fő feladatunk a biztonság, a rend fenntartása, járőrözünk, rendezvényeket biztosítunk, de legalább ilyen fontos a közösségépítés és a környezetünk fejlesztése, szépítése, amire mindig törekszünk – fogalmazott Vargáné Oláh Mária polgárőr.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek