Betörtek egy idős emberhez, megverték és kirabolták

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú és két felnőttkorú férfi ellen minősített rablás, magánlaksértés bűntette miatt, akik éjszaka betörtek az idős beteg férfi házába, többször megütötték, kézi szerszámgépeket és félmillió forint készpénzt vittek el tőle.

A vádirat szerint a vádlottak 2023. február végén éjjel megjelentek a 76 éves betegségei miatt mozgáskorlátozott férfi borsodi településen lévő családi házánál, a bejárati ajtót felfeszítve bementek és kutatni kezdtek. A zajokra felébredő sértett számon kérte a vádlottakat, erre mindhárman bántalmazták, többször arcon ütötték és azt követelték tőle, hogy adja át az értékeit, valamint megfenyegették, hogy ha ellenáll újra megverik. A lakásból televíziót, kézi szerszámgépeket és félmillió forint készpénzt vittek el.

A vádlottak közül a fiatalkorú vádlott és az egyik felnőttkorú társa korábban, amikor a sértett kórházban tartózkodott, ugyanebbe az ingatlanba a bejárati ajtó ablakrését fedő fóliát leszakítva bementek, 85.000 Ft-ot szereztek meg, amelyen megosztoztak.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottak közül a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést, míg a büntetett előéletű többszörös visszaeső felnőttkorú vádlottakkal szemben fegyház büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek