Ki a beteg? Üzengetés a futballista és klubja közt

Christian Gomis

Megosztás

Láttak már olyat, hogy játékos és futballklubja a közösségi médiában üzengetnek egymásnak? Mezőkövesden most ez is megtörtént.

Öt fordulóval a vége előtt 14 pontnyira van a bennmaradó helytől az NB I utolsó helyezett csapata a Mezőkövesd. 15 pont szerezhető, és ha a Zsóry FC minden meccsét megnyeri, míg az 14. Újpest nem szerez pontot, akkor maradhatna első osztályú a Mezőkövesd csapata, de erre semmi esély. Hétvégén a Mezőkövesd otthon kapott ki 4–0- a Puskás Akadémiától, a következő fordulóban matematikailag is kieshet a csapat.

NB I: Mezőkövesd-Puskás Akadémia 0-4 | összefoglaló

A Puskás Akadémia már az első félidőben eldöntött minden lényegi kérdést, s végül 4-0-ra legyőzte a sereghajtó Mezőkövesdet az OTP Bank Liga 28. fordulójában. m4sport.hu: https://m4sport.hu/ Facebook: https://www.facebook.com/M4Sport.hu Instagram: https://www.instagram.com/m4sportofficial/

A meccs előtt Milan Milanovics vezetőedző úgy nyilatkozott, hogy nem tud számítani Christian Gomis középpályásra, a Honvédtól tavaly nyáron leigazolt, de a 22. forduló óta egyszer sem nevezett szenegáli játékosról azt állította, hogy sérült.

Gomis Insta-storyban reagált közölte, hogy nem sérült, minden rendben van vele, és arra kéri a klubját, hogy az igazat mondják el, nem engedi, hogy bárki is hazudjon róla.

Klubja a Facebookon reagált erre:

„A Mezőkövesd Zsóry FC-nél a bajnoki keretbe bekerülő játékosok kiválasztása a mindenkori vezetőedző feladata. Ez a Puskás Akadémia elleni hétvégi bajnokin sem volt másképp. Milan Milanovic vezetőedző a hétközben mért edzés adatok és az edzéseken nyújtott teljesítményből arra következtetett, hogy Christian Gomis nem teljesen egészséges, játékra alkalmatlan. Amennyiben Christian Gomis nem az egészségügyi állapota, hanem egyéb tényezők miatt nem teljesített megfelelően az nem profi labdarúgóhoz méltó, minthogy az sem, ahogy a saját klubjáról és annak alkalmazottjáról nyilatkozott. Az említett hétvége további történése, hogy Christian Gomis profi labdarúgó a Debreceni VSC mérkőzését élőben a helyszínen tekintette meg, míg saját csapatáé kevésbé érdekelte, így azon nem jelent meg. Ezzel klubunk az ügyet lezártnak tekinti.”

Gomis viszont nem érzi lezártnak a történetet. Leírta, hogy meglepődött klubjának közleményén, de továbbra is állítja, hogy nem beteg és kéri, ne hazudjanak róla. Ő tiszteletet vár el a klubjától, ahogy ő is mindenkit tiszteletben tart. A Mezőkövesd a hatodik profi csapat, amelyben játszik, és ilyenre még nem volt példa korábban, mint ami most történik körülötte. Február 17. óta nem léphetett pályára, de azt kéri, hogy ne terjesszenek róla valótlanságot, mert egyáltalán nem sérült.

A debreceni kiruccanásról írottakra nem reagált a játékos, aki már 100 profi mérkőzésen van túl, a szezonban 17-szer szerepelt a mezőkövesdi csapatban, 1236 percet töltött a pályán, gólt még nem, de hat sárgalapot szerzett. 2026 nyaráig köt a szerződése a csapatához, de a viszonyt, valamint a Mezőkövesd helyzetét látva nem lepődnénk meg, ha ez a kontraktus felbontódna.

Címlapi fotó: a Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület Facebook-oldala

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek