Jótékonysági gyaloglás az encsi tűzoltó beteg kislányáért, a tervezett összeg tízszerese jött össze

Megosztás

Zoja ritka genetikai betegségben szenved, így tűzoltó bajtársa egy hihetetlenül önzetlen felajánlással állt elő. A jótékonysági eseményt sokan támogatták, köztük egy igen nagy összeggel a Miskolci Önkormányzat is, így egymillió forint gyűlt össze.

Korábban már olvashattunk arról a jótékonysági kezdeményezésről, amelyet a ritka genetikai betegségben szenvedő kislány, Hegedűs Zoja megsegítésére indítottak. Az encsi tűzoltó gyermekéért a miskolci Supersum Közhasznú Alapítvány a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és Szerencs Város Önkormányzatával fogott össze. A részletekről a Minap számolt be.

Április 21-én délelőtt a szerencsi Rákóczi-vártól indul az a jótékonysági futás, amelynek teljes bevételét Zoja családja kapja. A kislány koraszülöttként, szívtumorral és egy ritka genetikai betegséggel jött a világra 2023 júliusában. Folyamatosan gyógyszereket kell szednie, emellett komplex és intenzív fejlesztő kezelésekre van szüksége. 

A futás mellett egyedi felajánlást tett a jó ügy érdekében Németi Gergő tűzoltó, aki maga is édesapa. Már máskor is véghez vitt különleges dolgokat, amellyel felhívta a figyelmet az adakozásra. Mostani vállalása az volt, hogy Kassáról Miskolcra gyalogol. A száz kilométert a két város között 24 óra alatt kívánta megtenni, ami sikerült is neki. A végcél az Avasi Kilátó volt, ahová pénteken este érkezett meg, de végül nem egyedül, hanem több kísérővel együtt. 

Rokonok, barátok, valamint a Supersum Közhasznú Alapítvány önkéntesei és szimpatizánsok várták a maroknyi kis csapatot nagy izgalommal az Avasi Kilátó lábánál. Üdvrivalgással és transzparensekkel fogadták a négy hőst, akik végig gyalogolták a távot, hogy a lerótt kilométerekkel pénzt gyűjtsenek a kislány családjának. Ők pedig nagyon fáradtan, de elégedett mosollyal az arcukon érkeztek meg. 

750 ezer forintot sikerült Zojának gyűjtenie a lépéseivel, melyet Miskolc önkormányzata 250 ezer forinttal egészített ki, hogy az összeg kerek legyen és így elérte az egy millió forintot. Ezt Szopkó Tibor alpolgármester a helyszínen jelentette be. 

– Németi Gergő elmondta, hogy az út hosszú volt és nagyon fárasztó és fájnak is a lábai, de minden pillanata megérte, mert segíteni tudott vele. Eredetileg egyedül tervezte végig sétálni az utat, de nagyon hamar társa akadt egy barátja személyében, aki Kassától végig kísérte, Encsen pedig további két barátjuk csatlakozott hozzájuk. Végig a cél lebegett előttük, illetve az út folyamán sok kedves emberrel találkoztak, akik szurkoltak nekik, hogy sikerüljön – hangsúlyozta a tűzoltó. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek