Miskolcon a Centrumnál begyűjtötte, majd szexmunkára küldte a kiskorú lányokat

Megosztás

Végig tudatában volt annak a fiú, hogy a lányok 18 év alattiak, mégis prostitúciós tevékenységre kényszerítette őket, kihasználva azok kiszolgáltatottságát.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a fiatalkorú gyanúsítottnak, akivel szemben emberkereskedelem bűntette miatt indult büntetőeljárás, erről a Miskolci Törvényszék tájékoztatott.

Mint írják, az eddig rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított januárban és márciusban Miskolcon, a Centrum Áruház előtt találkozott több olyan intézeti nevelttel, akiket ismert. Két kiskorú sértettnek felajánlotta, hogy elviszi egy „jó helyre”, majd elvitte őket a már korábban az ügyben letartóztatott két gyanúsított lakására, akik – szintén tudva arról, hogy a lányok még nincsenek 18 évesek – prostitúciós tevékenység végzésére bírták rá őket, valamint pornográf fényképfelvételeket készítettek róluk.

A sértettekkel szemben a gyanúsítottak kényszert, fenyegetést nem alkalmaztak, ételt és lakhatást biztosítottak a számukra. Mivel azonban a sértetteknek egyre több kuncsaftot kellett fogadniuk, és a bevételből az ígéretek ellenére alig kaptak pénzt, egy idő után sikerült elhagyniuk a lakást – olvasható a közleményben.

A fiatalkorú gyanúsított a lányok toborzásáért cserébe lakhatást és havi 20 ezer forintot kapott a másik két gyanúsítottól. A közlemény szerint a gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas: emberkereskedelem és kényszermunka bűntette minősített esetének a megállapítására. 

A bíróság álláspontja szerint a várható büntetés mértékére, mely a fiatalkorú gyanúsított esetében 10 évig terjedő szabadságvesztés, a gyermekvédelmi intézményből folyamatosan szökésben lévő terhelt szökésétől, elrejtőzésétől megalapozottan lehet tartani. Fennáll annak a veszélye is, hogy az általa ismert sértetteket számára kedvezőbb vallomás megtételére bírná rá. A bűnismétlés veszélyét felveti, hogy a gyanúsított semmilyen jövedelemmel nem rendelkezik, megélhetését hasonló bűncselekmények elkövetése révén biztosíthatta.

Mindezek alapján a bíróság – a bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlyát is figyelembe véve – egy hónapra elrendelte letartóztatását, melyet – a fiatalkorú gyanúsított személyiségére is figyelemmel – büntetés-végrehajtási intézetben rendelt végrehajtani. A végzés nem végleges. (via Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek