Vitézy: Karácsony Gergely most pont úgy viselkedik, mint amilyen a kormányzati retorika

Megosztás

A főpolgármesterjelölt nekiment Karácsonynak, élesedik a választási küzdelem.

„Karácsony Gergely főpolgármester ma bejelentette: a Fővárosi Önkormányzat ismét pert indít a Déli Körvasút építésének meghiúsítása érdekében. Több autót, ritkább elővárosi vasúti közlekedést, rosszabb levegőt jelentene ez Budapestnek – a vasútellenes hergelés minden, csak nem valódi zöldpolitika” – fogalmazott Vitézy Dávid, aki úgy látja

Budapest pártpolitikai csatatér. Akkor is a háborúskodást választja a főpolgármester, amikor véletlenül egy értelmes és hasznos kormányzati fejlesztés megvalósulhatna, mert Lázár János már nem tudta leállítani. Pont ezzel a szemlélettel szeretnék szakítani, amelyben a fővárosunk minden városfejlesztési, környezetvédelmi, közlekedési stratégiájával és hosszú távú érdekével szembemegy a városvezetés csak azért, hogy lájkokat gyűjtsön és radikális ellenzéki szerepben tetszelegjen. Természetesen számon kell kérni a kormányt, hogy építsen meg mindent, amit vállalt: új állomást, parkot, zajvédőfalat. De az öncélú akadályozás és pereskedés csak a pártpolitikai logikából, a DK-MSZP listavezetői szerepének megfelelni akaró főpolgármesteri szerepfelfogásból ered.

A főpolgármester-jelölt szerint „a Déli Körvasút fejlesztése egyszerre európai, országos és regionális, budapesti és városkörnyéki érdek. Az új vágányok és állomások megépítése nélkül nem bővíthető az elővárosi vasúti kapacitás Rákoscsaba, Rákoskert, Budafok, Nagytétény, Kőbánya és persze az egyre növekvő agglomerációs térségek, Érd, Gödöllő vagy épp Pécel felől. Arról nem is beszélve, hogy ha egyszer végre eléri a budapesti repülőteret a vasút, akkor a tervek szerint onnan is közvetlen vonatok járhatnának Budára itt. A távolsági közlekedésben pedig a Déli Körvasút teszi lehetővé a Bécstől Budapesten át Erdélybe tartó nemzetközi vasúti közlekedés fejlesztését ugyanúgy, ahogy a Balaton vagy Győr felől a fővároson át Debrecen vagy Szeged felé a kapcsolatok bővítését”.

A közlekedési szakember azt ígéri, ha megnyeri a főpolgármester-választást, számonkéri a kormányt, hogy „tartsa be a vállalásait – legyen szó új parkról, zajvédőfalról, ablakcseréről és persze az elővárosi vasúthálózat fejlesztésének folytatásáról. A mindenre nemet mondó álzöld politikát azonban nem fogom folytatni – ez ugyanis csak a lemaradás útja a sikeres európai fővárosoktól”. (via Index)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek