Ha szerda, akkor megint a DVTK játszik a Fradival

Megosztás

Egy héttel a Diósgyőr-Ferencváros kupanegyeddöntő után ismét összecsap a két első osztályú csapat, ezúttal a fővárosban.

A Magyar Kupában a négy közé jutás során a DVTK 2-0-ra alulmaradt az FTC-vel szemben: Zachariassen a 37. percben szerezte meg a vezetést a fővárosiaknak, azán rögtön a második félidő elején megduplázták előnyüket Marco Lund öngóljával.

MK: DVTK-Ferencváros 0-2 | összefoglaló

A Ferencváros 2-0-ra legyőzte a DVTK-t a labdarúgó MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében, s bejutott a legjobb négy közé. m4sport.hu: https://m4sport.hu/ Facebook: https://www.facebook.com/M4Sport.hu Instagram: https://www.instagram.com/m4sportofficial/

Így az előzetes esélyeknek megfelelően a Fradi jutott az elődöntőbe, ahol a Nyíregyházi Spartacusra vár a feladat, hogy megállítsa a fővárosi, tavaly bajnoki címig jutó csapatot, amit a 2022/2023-as kupaszezonban a harmadosztályú Iváncsa csapata ejtett ki a kupából 3-2-re. Idén a Paks-Kisvárda párharc győztese lesz a másik csapat, amelyik ott lesz a MOL Magyar Kupa döntőjében.

Magyar Kupa: Iváncsa-Ferencváros 3-2 | összefoglaló

Az NB III-as Iváncsa hatalmas meglepetésre 3-2-re legyőzte, és kiejtette a Magyar Kupából a Ferencvárost. m4sport.hu: https://m4sport.hu/ Facebook: https://www.facebook.com/M4Sport.hu Instagram: https://www.instagram.com/m4sportofficial/

A múlt szerdai kupameccsen a miskolci szurkolók üzenetet is megfogalmaztak, elégedetlenségüket kifejezve a rendőrség ellenük folytatott hadjárata miatt, ezért a mérkőzés első öt percében néma maradt a szervezett szurkolói tábor.

“MISKOLCON NEM A SZURKOLÓ A LEGNAGYOBB PROBLÉMA!” – ez az ultrák üzenete.

Ez azonban nem jelentette azt, hogy a meccs hátralévő részében ne drukkoltak volna a Diósgyőr rajongói a tőlük megszokott erőbedobással.

Szombaton az utolsó előtti, kieső helyen álló Kisvárdával mérkőzött meg a DVTK, 1-1 lett a végeredmény, amivel ugyan a Zalaegerszeg és a Fradi elleni vereségi szériát sikerült megszakítani, de joggal vártak ennél jobb eredményt a szurkolók, akik a mérkőzés lefújását követően ennek hangot is adtak a stadionban. A február közepén történt edzőváltás – mint ismeretes, a szerb Vladimir Radenkovics lett a miskolciak szakvezetője – után jól teljesített a csapat, de az utóbbi fordulókban az eredményesség már messze nem volt olyan jó.

DVTK – Kisvárda Master Good | 1-1 | (1-0) | OTP Bank Liga | 27. forduló | MLSZTV

2024.04.06. OTP Bank Liga, 27. forduló DVTK – Kisvárda Master Good | 1-1 | (1-0) | összefoglaló Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: https://www.instagram.com/mlsztv/ Twitter: https://twitter.com/mlszhivatalos Web: https://www.mlsz.hu/

A Diósgyőr a tabella 7. helyén áll, egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak a többi csapatnál, éppen ezt pótolják ezzel az április 10-i szerdai fordulóval, a Ferencvárosnak ugyanis a nemzetközi kupában zajló meccsei miatt voltak elmaradt meccsei korábbról.

26 meccsen 36 pontot gyűjtött a csapat, ami 15 ponttal több, mint a kiesőzónában szereplő Kisvárdáé, és a 33 forduló alatt nagyon nagy negatív bravúr lenne, ha innen kiesne a Diósgyőr. Viszont nagyon sűrű a 12 csapatos mezőny közepe, a 4. helyen álló Felcsútnak 40, a 10. – még bentmaradó – pozícióban székelő Újpetnek 34 pontja van.

Így a hátralévő mérkőzések eredményeitől függően akár egész szép, de akár meglehetősen csúnya pozícióba is juthat a borsodi csapat.

A Fradi elleni hétközi meccsre az ultrák azt kérik a fővárosban a miskolciaknak szurkolóktól, hogy a vendégszektorban az első néhány sort hagyjátok üresen a számukra, lengessétek a kiosztott zászlókat és kövessék a vezérszurkoló utasításait. Ezt üzenik ma estére:

Bárhogy is alakuljon a mai este, tudjátok, hogy a címerért megyünk. Ismerjük az eredménytelenséget. Tudjuk milyen 5 vagy 7 gólt kapni egy mérkőzés leforgása alatt. Viszont van egy valami, ami megkülönböztet bennünket sok másik tábortól: a szenvedélyünknek semmi sem szabhat határt. Győzelem vagy vereség, sikerélmény vagy bánat: A LEFÚJÁSIG SZURKOLUNK!

Mindörökké Diósgyőr!

Aki a helyszínen nem tud ott lenni, az 18 órától az M4 Sport csatornán élőben követheti a találkozót.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek