Áprilisban nem lesz kutyasétáltatós nyílt nap a miskolci menhelyeken, még mindig ebzárlat van

Megosztás

A vakcinázás során – a lakott, sűrűn beépített övezeteken kívül – a megye légterében kisrepülőkről szórták ki a rókák számára vonzó csalianyagba burkolt veszettségvakcinát. Így viszont a kutyusokat nem szabad kiengedni a területen.

Az eljárás kapcsán április 1-je és 22-e között ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el Miskolc közigazgatási területén a megyei kormányhivatal: a kutyákat és a macskákat tartási helyükön a szóban forgó időszakban elzárva kell tartani. A kutyákat csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni sétálni. Kivételt képeznek ez alól az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező: vadászebek, fegyveres testületek ebei, katasztrófa-mentő kutyák, valamint a segítő, terápiás és vakvezető kutyák. A legeltetési tilalom keretében a városban csak az arra kijelölt helyen lehet – szarvasmarhákat, bivalyokat, juhokat, kecskéket, lovakat, szamarakat, öszvéreket és sertéseket – legeltetni.

Az ebzárlat miatt az Állategészségügyi Telepen a kutyasétáltatással egybekötött nyílt napok áprilisban elmaradnak. A Miskolci Állatsegítő Alapítvány (MÁSA) Kutyagolása ugyancsak elmarad 14-én, vasárnap. „Látogatókat és sétáltatókat korlátozott számban tudunk fogadni, ha messengeren egyeztetünk időpontot!” – írja a MÁSA facebook oldalán

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek