Újabb szakaszához érkezett a miskolci Központi Leánykollégium felújítása – képek

Megosztás

Egy látványos szakaszhoz érkezett a felújítás, a korábbi bontási munkálatokat követően most már az építkezésen a főszerep. Minden az ütemtervnek megfelelően halad. Érdekesség, hogy négy szoba a tetőn kap majd helyet.

A Központi Leánykollégiumot 1966-ban adták át. A Krisztik Pál által tervezett épület az akkori kor legmodernebb vasbeton-technológiájával készült, érdekes és egyedi építészeti megoldásokat rejt. „V”-alakú lábakon álló, és hidat jelképező épület nyugati része alatt folyt a Pece patak, melyet a hetvenes években fedtek le. 

A szakemberek először a bontási munkálatokat végezték el, ami tavaly év végén kezdődött el, melynek köszönhetően csak egy vázszerkezet maradt az épületből. Mostanra azonban hozzáfoghattak az újjáépítéshez is. Az Avalon Center Kft. által megvásárolt ingatlanban a tervek szerint apartman hotelt alakítanak ki. A szakemberek a bontási munkálatok befejezése után már a homlokzat nyílászáróinak cseréjével, a gépészeti szerelésekkel és a szerkezet megerősítésével is jól haladnak.

Az épületben közel nyolcvan szobát alakítanak ki a szakemberek, melyek közül négy a tetőn kap majd helyet. A luxus apartmanok mind méretükben, mind kialakításukban eltérőek lesznek a többitől. Egy mintaszobában már egy kisebb konyhát és egy modern fürdőszobát is kialakítottak. Míg a földszinten kávézó nyílik majd.

– Menetrend szerint haladunk. Elmondhatjuk, hogy a bontási munkálatok teljesen elkészültek. Amit már most tudunk, hogy a Central Residence névre fog hallgatni, ezzel pedig egy belvárosi apartmannal lesz gazdagabb Miskolc – mondta el Tóth Róbert, az Avalon Center Kft. ügyvezetője a Miskolc Televíziónak, szavait a Minap.hu idézi.

Július végén esély van arra, hogy a munkálatokat be is fejezik. (Fotók: Osztie Tibor)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek