Igencsak érdekesre sikeredtek a miskolci bicikliút behajtásgátló oszlopai

Megosztás

Első látásra feltűnik, hogy ez bizony nem fogja megakadályozni az autósokat, hogy stikában behajtsanak a kerékpárútra, mivel ez fizikálisan lehetséges. De várjuk csak ki a végét…

Az egyik helyi közösségi médiás csoportban találkozhattunk az iménti bejegyzéssel Gergőtől. Felhívta a figyelmet, hogy kikerültek a Miskolc – Kisgyőr bringaútra a behajtás gátlók. “Eddig 3 db van, remélem még tesznek pár helyre” – írta. De a képet nem kell nagyon nézegetni, hogy kiszúrjuk, ezzel a két oszloppal egyáltalán nem gátolták meg a gépjárművek behajtását, hiszen a kisebb autók közöttük is elférnek, míg a teherautónyi méretűek könnyedén kikerülik oldalirányban és újra vissza a bicikliútra.

Ezt többen szóvá is tették, hogy ezek az oszlopok mitől is védenek. A posztoló azonban gyorsan válaszolt a kérdésre. Feltárta, hogy igen, itt lehetett volna feljebb rakni. De a következő kereszteződésben is van, szóval “1x tud hülye lenni, utána megtanulja, hogy vissza kell tolatnia” – írta Gergő.

Korábban a Borsod24 is többször beszámolt róla, hogy az átadása óta többen is gépkocsijukkal korzóztak a bicikliúton, pedig autóval ráhajtani szigorúan tilos. Úgy tűnik, megoldást találtak a problémára, ráadásul a meg nem erősített hírek szerint a gépjárműforgalom számára készül egy külön útszakasz, hogy ne kelljen keresni a tilosban járást senkinek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek