Csúnya, fájó vereséget szenvedett a DVTK a Zalaegerszeg ellen

Megosztás

Nagypénteken, tegnap indult az NBI 26. fordulója a Puskás Akadémia és a Fehérvár gól nélküli összecsapásával. A jelenlegi tizedik helyezett Zalaegerszegre látogatott a Diósgyőr, a hazai csapat azonban meglepő magabiztossággal nyert, ráadásul öt góllal.

A Diósgyőr remek formában várhatta a mérkőzést, hiszen a legutóbbi négy tétmeccsükből hármat (Paks, Mezőkövesd, Fehérvár) megnyertek, a Puskás Akadémia ellen pedig döntetlent játszottak. Ezzel szemben a Zalaegerszeg bár kilenc ponttal előzi a kiesőhelyen tanyázó Kisvárdát és Mezőkövesdet, a legutóbbi találkozókra nem lehet túl büszke, a Debrecen például öt góllal verte őket legutóbb.

„Tisztában vagyunk a korábbi eredményeinkkel, de a labdarúgás a jelenről és a jövőről szól, nem múltról, ezért a következő mérkőzésre koncentrálunk. Egy távoli cél kergetése helyett mindig a következő lépést akarjuk sikerrel megtenni, ami azt jelenti, hogy amennyiben folyamatosan fejleszteni tudjuk a játékunkat, akkor annak meglesz a pontokban mérhető eredménye is” – nyilatkozta a válogatott szünet utáni első meccs előtt a DVTK vezetőedzője, Vladimir Radenković.

Az első félidőben már két góllal vezetett a Zete, Sajbán és később a félidő előtt büntetőből Mance talált be. A hatvanadik percben Pernambuco szépített, de hamar érkezett a válasz, Croizet talált be. Ezután egy Odyntsov öngól és egy Sajbán – 93. perces – gól kellett hozzá, hogy beálljon a megalázó, 5-1-es végeredmény.

Holdampf Gergő csapatkapitány a Magyar Nemzetnek árulta el, milyen jó a hangulat jelenleg az öltözőben. „A vezetőedzőnknek is szerepe van ebben. Ahogy a játékosokhoz szól, attól a csapattagok felszabadultabbak lettek, ez párosult az eredményekkel, úgyhogy most nagyon jó hangulat uralkodik az öltözőben.” Reméljük, a mai vereséggel ez nem változik meg.

Következő szerdán a DVTK már kupameccset játszik hazai pályán az FTC ellen, majd hétvégén a Kisvárda érkezik, a következő héten pedig az Üllői úton játszanak a 21. fordulóból elhalasztott mérkőzést bepótlása miatt. 16 nap alatt összesen öt tétmérkőzést kell játszania a csapatnak.

Kapcsolódó cikkek