DVTK szurkolókat vett őrizetbe a rendőrség – botokkal támadtak az ellenfél drukkereire

Megosztás

A Miskolci Rendőrkapitányság őrizetbe vett három diósgyőri drukkert csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak miatt. Aznap a Székesfehérvár ellen 4–0-ra nyert a DVTK.

A Miskolci Rendőrkapitányság 2024. február 24-én indított eljárást, mivel aznap a helyi futballstadionban megrendezett mérkőzést követően a hazai szurkolók egy népes csoportja – sokan arcukat kámzsával eltakarva, botokkal felfegyverkezve – erőszakosan lépett fel a távozó vendég drukkerekkel szemben.

A nyomozás adatai szerint Miskolcon, a Mónus Illés és a Sportliget utcák kereszteződésében a hazai csapat szurkolói a három gyanúsított férfi aktív közreműködésével megalázó és sértő szavakat kiabálva, közösségellenes módon léptek fel a vendég drukkerekkel szemben, akikben ez a cselekmény riadalmat keltett. A fizikai összetűzést a szolgálatot teljesítő rendőrök akadályozták meg.

A Miskolci Rendőrkapitányság az őrizetbe vett három férfival szemben előterjesztést tett letartóztatásukra. Az ügyben további gyanúsítotti kihallgatások várhatók.

A Miskolci Rendőrkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet arra, hogy ezután is határozottan fellép egy adott közösség tagjai elleni erőszakkal szemben, mert ez bűncselekmény. Továbbra is arra kérjük a szurkolókat, hogy segítsék, türelmükkel és megértésükkel támogassák a mérkőzések biztosítására vezényelt rendőrök munkáját! A biztonság, mindannyiunk biztonsága közös ügyünk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek