Borsodi rangadó a válogatott szünetben, három góllal nyert a DVTK

Megosztás

Amíg nemzeti tizenegyünk Törökország ellen győzedelmeskedett, majd jövő hét kedden Koszovót fogadja, a klubok kihasználhatják a rendelkezésre álló néhány napot egy-két felkészülési meccs erejéig.  A Diósgyőr a válogatott szünetben felkészülési mérkőzésen fogadta a másodosztályú Kazincbarcika csapatát a DVTK Edzőközpontban.

A Diósgyőr ezúttal egy borsodi rangadóval készült a Zalaegerszeg elleni tétmeccsre, az NBII-ben jelenleg tizedik helyen álló Kazincbarcika volt az ellenfelük.

A csapatból hiányzott négy játékos, Bényei Ágoston és Jurek Gábor az U21-es válogatottal készül, míg Demeter Milán és Bánhegyi Bogdán a DVTK II F4R csapatában lép pályára holnap.

Az első játékrészben nem született gól, majd a Diósgyőr a második félidőre jelentős sorcserét hajtott végre, aminek meg is lett a gyümölcse, az első találat az 57. percben, egy szögletből született. Požeg Vancaš beadását Szatmári fejelte vissza középre a hosszú oldalról, majd Ondřej Bačo közelről a hálóba talált. 1-0.

A mérkőzés utolsó negyedében a Barcika a fáradás látványos jeleit mutatta, a 75. percben Gera kapura fejelése lecsorgott egy védőről, azonban érkezett Bokros Szilárd, aki közelről betalált. 2-0.

Alig telt el két perc, Bright Edomwonyi a félpályáról iramodott neki a Kazincbarcika kapujának, végül 12 méterről, jobbról talált be, ezzel pedig a végeredményt is beállította, 3-0.

Felállás: Branislav DANILOVIĆ – FARKAS Dániel, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, Marco LUND, Bitok STEPHEN – Doru POPADIUC, HOLDAMPF Gergő, Vladislav KLIMOVICH – PERNAMBUCO, Argyris KAMPETSIS, Elton ACOLATSE. Vezetőedző: Vladimir RADENKOVIĆ.

Kispadon: Artem ODYNTSOV, CSIRMAZ István, GERA Dániel, Ondřej BAČO, SZATMÁRI Csaba, BOKROS Szilárd, Alexander VALLEJO, Rudi POŽEG VANCAŠ, Bright EDOMWONYI.

A találkozót Rusz Márton vezette, asszisztensként Márkus Péter és Berényi Ákos segítették.

Kép: DVTK

Kapcsolódó cikkek