Jönnek a hírek – Szénási Sándor jegyzete

Megosztás

Magyar Péter az elmúlt egy-két hétben úgy törölte le, és írta át a híroldalakat, mint a covid és a kegyelmi botrány sem tette. Egy független oldalt néztem át ma, délelőtt tizenöt anyag szólt róla, ebből hét volt vezető helyen, hátrébb tolva azt, hogy olcsóbb lett a lakáshitel, hogy rekordszinten van a munkanélküliség, és hogy a kormány akkugyár építő mániája miatt már most felmérhetetlenek a környezeti károk.

Ha egy kormányhű cselédoldalt néztem volna, ott is több magyarozó cikkre bukkanok, de a liberálisokat beetető Index is 12 cikkel virít.

Egyszerűen azért, mert a propaganda a szokásos kezdeti, riadt kussolás helyett most az egészpályás szétdumálást választotta, tehát beszél, beszél, és beszél, kollégákat idéz név nélkül, gombnyomásra beindítható átkozódót névvel, lábadozó minisztert, de főleg sok-sok minősítést a takonygerincűtől a pszichopatáig.

Mínusz külföldi sajtó, amiről a NER azt állítja, hogy nem foglalkozik a Magyar-jelenséggel, pedig de.

Hiteles és félig hiteles, valamint hiteltelen dolgokat dobál fel a média vegyesen, olyan az egész, mint a “Tessék választani” című műsor volt az egykori Magyar Rádióban 1961 és 1991 között. Tánc,- illetve popdalokat nyomtak, az első háromba beszavazott nóta díjat, és lemezfelvételt kapott. 1990-ben a Fidesz kampányplakátjának is ez volt a felirata, felül Brezsnyev és Honecker smárolt, alatta meg egy fiatal pár.

Tessék választani, kérte a Fidesz.

Szénási Sándor jegyzete az Esti gyors 2024. március 27. adásában hangzott el.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek