Magyar Péter hangfelvétele: előkerült egy újabb miskolci szál

Megosztás

Mindeddig azt gondolhattuk, hogy Varga Judit az egyetlen miskolci szál a közvéleményt manapság leginkább foglalkoztató hangfelvétel ügyében. Tévedtünk, mivel felszínre került Martonovics Bernadett neve.

Magyar Péter kedd reggel nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amelyen az hallható, ahogyan a volt feleségével, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszterrel beszélget és néhány ismerős szereplőn kívül elhangzik egy eddig ismeretlen, új alak. Persze csak azoknak újdonság mindez, akik nem ásták bele magukat a vesztegetési ügybe, amely már 2022 óta porondon van.

A beszélgetés szerint Martonovics Bernadett, az igazságügyi tárca Civilisztikai és Igazságügyi Kodifikációs Főosztályának korábbi vezető kormányfőtanácsosa is tudott arról, hogy az ügyészségi dokumentumokból kihúztak részeket a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével kapcsolatban. A 24.hu szerint a Völner Pál és Schadl György elleni nyomozati iratokban már felbukkant Martinovics neve, aki

a Miskolci Egyetemen a végrehajtási jogi szakjogász szakirányú továbbképzésben bírósági végrehajtást oktat.

“Pozíciójából eredően rendszeres kapcsolatban volt Schadllal, ugyanis végrehajtójelölteket is vizsgáztatott. Ő volt az elnöke például annak a bizottságnak, amely átengedte a végrehajtók elnökének egyik pártfogoltját, majd a történtek után az iratok szerint telefonon panaszkodott, hogy „minden rendben van, de ez egy katasztrófa volt, nem tudott semmit.” – írja a portál.

Sőt, Martonovicsra a minisztériumi dolgozók tanúvallomásai is kitértek. Egyikük azt mondta, mindenki tudta, hogy Molnár Zoltánnak, az Igazságügyi Minisztérium korábbi közigazgatási államtitkárának volt a „szócsöve”. A nyomozati anyagok szerint Martonovics Schadllal is közvetlen kapcsolatban állt, rendszeresen egyeztettek telefonon.

A lap azt is kiderítette, hogy Igazságügyi Minisztérium még 2022 januárja és decembere közt is foglalkoztatta megbízási szerződéssel Martonovics Bernadettet, aki még ekkor is az önálló bírósági végrehajtó jelöltek végrehajtói szakvizsgára felkészítő képzésében vett részt 460 ezer forintos díjazásért.

Ez nemcsak azért érdekes, mert ekkor a nyomozati anyagokból már látható volt, hogy Martonovics korábban Schadl kívánsága szerint engedett át egy felkészületlen végrehajtójelöltet, hanem azért is, mert Schadlt már 2021 novemberében letartóztatták, illetve még akkor is szerződésben állt a tárca Martonoviccsal, amikor Schadl és Völner ellen vádat emelt az ügyészség.

Aki még többet szeretne tudni a hölgyről, ide kattintva böngészhet.

Fotó: Martonovics Bernadett – Forrás: Magyar Bankszövetség

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek