A miskolci László Evelin nyerte A Dal 2024 döntőjét – videó

Megosztás

Hatalmas sikert ért el a miskolci László Evelin, ugyanis ő nyerte meg A Dal 2024 döntőjét. Ezzel a fiatal énekesnő megkapta az Év Dala 2024 elismerést és egy nyolcdalos lemezt is készíthet majd a világhírű berlini Hansa Studios-ban.

A Dal 2024 tíz döntős versenydala szombaton este szimfonikus változatban mutatkozott be. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarát Balassa Krisztián vezényelte. László Evelin a verseny utolsó fellépője volt. – Nagy álmom volt, hogy szimfonikus verzióban is megszülethessen a Legényes, és amikor először meghallottam, nagyon kellett magam tartanom ahhoz, hogy ne sírjam el magam – nyilatkozta az énekesnő. A szimfonikus változatról azt mondta, hogy a zenekar játéka színesíti, építi és felemeli a dalt, és úgy véli, hogy ez a változat áll hozzá a legközelebb.

A dalok elhangzását követően a zsűri néhány gondolatot is hozzáfűzött a produkciókhoz. Németh Alajos Lojzi szerint a Legényes a láva erejével, elképesztő tűzzel tört fel. Tartalmát tekintve pedig milliókat szólít meg határon innen és túl. Ferenczi György egyedül ennél a dalnál érezte azt, hogy a hangszerelése tudatosan van felépítve. Szandi meglátása szerint a legnagyobb átalakuláson a Legényes ment át. 

Az ítészek a tíz produkció elhangzása után 10-es, 8-as, 6-os, 4-es pontszámokat adtak 4-4 dalnak, ezt követően a 4 legmagasabb pontszámot kapott versenydalra voksolhatott a közönség. A győztesről a nézők döntöttek. A közönség a Roy Galeri (36), a Negál (24), László Evelin (20) és a Phoenix RT (10) műsorszámra szavazhatott.

László Evelin győztes produkcióját itt tekintheti meg:

Forrás: MTI, Minap.hu

Kapcsolódó cikkek