Megkezdődött Kazincbarcika egyik “legrégebbi” útjának felújítása

Megosztás

Rengeteg volt már a kátyú, úgyhogy igencsak ráfért már a város egyik fontos útszakaszára a ráncfelvarrás. De már megindultak a munkálatok több más helyszínen is.

Beindultak a gépek és az útfelújító munkások. A részleteket Szitka Péter polgármester és a Kolorline.hu osztotta meg az olvasókkal.

A fényes jövőképű beharangozók után március 18-án „tettlegességig jutott” az Attila út felújítóbrigádja. Az elrajtolt projekt során Kazincbarcika egyik legrégebbi útja új aszfaltréteget kap. A gépek megjelentek és megkezdték a munkálatokat.

Pásztor László önkormányzati képviselőtől megtudtuk, hogy mivel ezt a városrészt 1958-1959-ben adták át, joggal tekintünk az Attila útra Kazincbarcika egyik legrégebbi útjaként. Egyúttal az egyik legfontosabbként is aposztrofálta ezt irányvonalat, mondván, hogy ez a város északi bekötő útja, amelyen meg lehet közelíteni Kazincbarcikát. Ráadásul itt van a város legnagyobb hipermarketje, egyéb bevásárló központok, az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolája, sőt, a kórház és az önkormányzat is ehhez a városrészhez tartozik. A képviselő mindenképpen örül, hogy a kiírt felújítás már el is kezdődött, hiszen nagyon forgalmas nyomvonalnak tartja az Attila utat, pláne a Tompa Mihály iskola melletti szakaszon. 

„Éppen az Attila úti kanyarban kell rendszeresen felújításokat végezni a gyakori kátyúsodás miatt. Amikor ezek az utak készültek, akkor még nem közlekedtek ilyen nehéz járművek. Ezek az alapok még nem bírták jól a több tonnányi autós- és kamionforgalmat. A lakóktól türelmet és toleranciát kérünk a napokban. Kazincbarcikán most különösen sok helyen zajlanak útfelújítások. Remélem, hogy a közeljövőben az elmúlt években megkezdett Alsóvárosi körút felújítása is folytatódik” — foglalta össze Pásztor László

A környéken közlekedő Háriné Fodor Szilvia éppen kormánya mögül fejezte ki rokonszenvét a megkezdett munkálatok kapcsán.

„Nagyon örülünk a felújításnak, mert rengeteg a kátyú és ez az autót tönkrevágja. Barcikán elég sok rossz út van a nagy forgalom miatt. Főleg a hideg téli időjárás után, tavasszal látjuk a kátyúkat, de most örülünk, hogy megújul az aszfalt, sőt a járdák is. Azt is látom, hogy sokkal több a bicikliút is. Mind-mind jó dolog, hogy az önkormányzat erre is odafigyel és fejleszt” – fejezte ki véleményét a sofőr.

Hasonló munkafolyamatok zajlanak jelenleg a Tóth Árpád úton és az Újkazinc városrészben is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek