Beindult a gőzhenger, rengeteg közút és járda kap új aszfaltréteget Kazincbarcikán

Megosztás

A barcikai infrastruktúrára is bőven ráfér a felújítás, összesen 2 és fél kilométernyi útszakasz kap új aszfaltréteget Kazincbarcikán, mintegy 246 és fél millió forintból, ezzel párhuzamosan pedig elkezdődtek a járdafelújítások is.

Elsőként a Május 1. úton kezdték meg a felújítási munkálatokat.

A környéken lakók is örülnek a változásnak. „Amikor a házakat építették, akkor készült ez a járda is. Az orvosi rendelőnél már rendbe tették, és mondták, hogy majd erre is sor kerül. Nagyon szépen köszönjük előre is, hogy ilyen jó járdát fogunk kapni” – mondta Fodor László, szavait a Kolorline.hu idézi.

„Én mindig minden felújításnak örülök, habár már nem használom ki annyira, mert 85 éves vagyok” – nyilatkozta Kiss Miklósné, aki épp ügyintézni indult, havi ebédjét ment befizetni.

Idén a városban saját forrásból és pályázati összegből összesen 2 és fél kilométer út újul meg. Erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott. „Alapvetően egy stratégia mentén haladunk, a legforgalmasabb útszakaszok élveznek most elsőbbséget – hangsúlyozta.  – A járdafelújítások is elkezdődtek, melyek a gyalogosközlekedést fogják segíteni Kazincbarcikán. Az elkövetkező hetekben, hónapokban számtalan helyen fogják tapasztalni mindezt  a városlakók” – emelte ki Kazincbarcika polgármestere, aki hozzátette: kollégái felmérték, hogy hol a legégetőbb a felújítás, így ezek a területek tervszerűen és ütemezve újulnak majd meg. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek