Nem csupán belülről kell, hogy szép legyen az otthonod!

Megosztás

Amikor az otthon csinosítgatása kerül szóba, szinte mindenkinek kapásból az jut az eszébe, hogy belül csinál valamit: festés, padló kicserélése, új bútorok vagy épp a régi elektromos rendszer kicserélése. Természetesen ezekre is nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen rendkívül fontos, hogy milyen környezet vesz körül minket.

Azonban nem csupán a belbecs a fontos, a külcsín egy ház esetében épp ugyanolyan lényeges. Mai cikkünkben meg is mutatjuk, hogy miért van ez így!

Mi a vakolat feladata?

A Bíborfesték Üzletház nemesvakolatok forgalmazásával is foglalkozik a népszerű beltéri falfestékeken túl. Vakolatra mindenképpen szükséged lesz, amennyiben házad van, hiszen egy lényeges eleme minden építménynek.

Ezek az anyagok nem csupán dekoratív, esztétikus és igényes külsőt kölcsönöznek az otthonodban, hanem ennél jóval több feladatot látnak el. Így tehát nem csupán a színeket kell nézni, hanem azt is, hogy miket is tud az adott vakolattípus.

Hogy mit tudhat? Többek között a homlokzat védelmét látják el, amelyre igencsak nagy szükség is van, hiszen a környezeti ártalmak már egészen rövid idő alatt képesek látványos nyomot hagyni a falakon. A nemesvakolat tartós védelmet nyújt a csapadékkal, az UV-sugárzással vagy akár a külső mechanikai behatásokkal szemben is, így aztán falaid garantáltan hosszabb ideig maradnak kosz- és penészmentesek.

Miért válassz nemesvakolatot?

A fenti előnyökön túl az is sokat nyom a latban, hogy nem mindegyik nemesvakolatot kell külön lefesteni, így ezzel időt és természetesen pénzt is fogsz tudni spórolni. Kétféle nemesvakolat létezik ugyanis: az egyik még igényli a festést, a másik nem. Rajtad áll, hogy melyik választod.

Az eleve színezett változat talán egy kicsit kisebb mozgásteret ad, ám a színpaletta itt sem okoz csalódást, kifejezetten kellemes színek várják az otthonteremtőket. Sőt, még a textúrákat tekintve is akad választási lehetőség: kapart és gördülőszemcsés kialakítású termékek várnak a fent említett áruház széles kínálatában.

Persze nem csupán esztétikai érvek szólnak a nemesvakolat mellett. Hatalmas fegyvertény, hogy hagyja szellőzni a falakat, és így mind az algásodásnak, mind a penészesedésnek elejét tudod venni.

A régi technikák a reneszánszukat élik

Aki éppen ilyen jellegű tevékenységek kellős közepén van most, az pontosan tudja, hogy számtalan opció közül választhat, aki építőanyagot keres.

Alapvetően két irányba lehet elindulni: a szintetikusan előállított anyagok nagy előnye, hogy mindig ugyanolyan megbízható minőségűek, és az eredményt illetően sem igazán ér majd meglepetés, ha betartod a használati utasításban leírtakat. A másikat, a régi iskola szerinti természetes építőanyagokat is egyre többen használják, mivel olcsóbb, sőt, még a környezetet sem terheli. Hogy melyiket választod, rajtad áll, de a kettő kombinációja is ideális eredményt hozhat.

Kapcsolódó cikkek