Szivárványcsalád, avagy ilyen az igazi gyermekvédelem

Megosztás

Szinte naponta halljuk a kormánytól és szócsöveitől, hogy a szexuális kisebbségek hatalmas veszélyt jelentenek a gyermekekre és mindent meg kell tenni azért, hogy a lehető legtávolabb tartsuk őket a gyermekektől. Sokszor a pedofíliával is megpróbálják összemosni a szexuális kisebbségeket, de a valóság nagyon távol áll a kormány által felépített képtől. Egy ikerpárt örökbefogadó szivárványcsaláddal készített interjút a 444.hu.

István és Tamás története 16 évvel ezelőtt kezdődött, egy kerti partin. Akkor ismerték meg egymást és már az első találkozáskor tudták, hogy ez valami különlegesnek a kezdete. A partit gyakorlatilag végigbeszélgették éjszakába nyúlóan, mintha mindig is ismerték volna egymást.

Valódi szerelem volt első látásra, néhány héttel a megismerkedésüket követően össze is költöztek. Akkoriban István egy állatorvosi rendelőt vezetett, Tamás pedig egy nagy cégnél volt HR vezető, ennek ellenére úgy döntöttek maguk mögött hagyják a jól menő karrierjüket és Skóciába, Glasgowba költöztek, ahol kezdetben takarítóként dolgoztak. Azonban úgy érezték, hogy megéri az áldozat, hosszú éveken át keményen dolgoztak és folyamatosan spóroltak, hogy aztán fel tudják építeni álomotthonukat.

István azt mondja, hogy mindkettejüknek sokat segített a külföldön töltött idő abban, hogy elfogadják saját magukat. Skóciában az emberek nagyon elfogadóak és a legtöbbeket egyáltalán nem érdekli, ha valaki meleg, vagy leszbikus, nagyjából annyira van jelentősége, mint annak, hogy jobb vagy balkezes-e valaki.

Mindig tudták, hogy családot szeretnének, ezért már kint elkezdték az örökbefogadási folyamatot, ami egy ideig jól is haladt, azonban a Brexitet követően egy jelentős változást érzékeltek. Először elutasították kérelmüket, arra hivatkozva, hogy még mindketten egyetemre járnak, így még nem állnak készen az apaságra. Ekkor döntötték el, hogy hazaköltöznek és itthon próbálkoznak az örökbefogadással.

Aztán négy évvel ezelőtt, megtörtént a csoda, amire kevesen számítottak. Tamásnak és Istvánnak sikerült egy újszülött ikerpárt örökbefogadniuk.

Kezdetben sok kihívással járt két újszülött gondozása, de szerencsére a munkahelyük rugalmas volt így sok időt tudtak otthon tölteni a babákkal. Ennek köszönhetően mindketten részesei voltak a gyerekek életének és közösen tudták kialakítani a rutint. Tamás azt mondja, hogy ez egy nagyon jó és boldog időszak volt, mert mindketten jelen voltak, együtt birkóznak meg a nehézségekkel és együtt élték át az örömteli pillanatokat.

István szerint egy gyermek egészséges lelki fejlődéséhez valóban szükség van női mintára, de ennek nem feltétlen az anyának kell lennie, a női minta lehet egy nagymama, keresztanyuka is.

Ma Magyarországon jelenleg 4.000 gyermek vár örökbefogadásra. Ők jelenleg az állami ellátórendszerben élnek anyuka és apuka nélkül, biztos családi közeg és támogatás nélkül, sokszor szeretet nélkül. A kormány szerint mégis jobb helyük van ott, mint egy szerető családi közegben, mint egy egyedülálló nőnél vagy férfinél, vagy mint egy meleg párnál. Tamás és István története a példa arra, hogy a valóság nem is lehetne távolabb a kormány által felépített képnél.

Ha szeretne belátni a propaganda mögé és megnézné, hogyan éli mindennapjait Tamás és István, illetve a gyermekeik, akkor alább a teljes videót megtekinthetik.

Fotó: 444

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek