Kántor Band: „A zene számunkra örökös szerelem”

Megosztás

P. Mobiltól Manuelen át egészen a Kántor Bandig: az idei Kocsonyafesztivál szokásához híven ismét a hazai könnyűzenei paletta legkülönfélébb előadóit és zenekarait hozta el Miskolcra. Lapunk egy rövid interjú keretében a szirmabesenyői csapat vezetőjétől, Kántor Lászlótól lrdeklődött, milyen érzés volt több ezer ember előtt játszani a gasztrokulturális rendezvényen.

A zenekarról 2020-ban már írtunk egy cikket, amikor a koronavírus-járvány miatt egy rendkívül nehéz időszakot kellett túlélniük. Az interjúban a frontember bemutatta két barátját, akikkel rendszeresen színpadra áll, illetve arról is beszélt, hogy miben más a Kántor Band, mint a hasonló együttesek: szerinte az alakulat a több hangszer nyújtotta hangzás gazdagsága, a háttértechnikai felszereltsége és a zenei igényesség révén tud többet nyújtani, mint a klasszikus esküvői zenekarok, és ezáltal valódi koncertélményt tudnak varázsolni bármilyen helyszínre. Mostani beszélgetésünk során ismét felidéztük eddigi működésük legérdekesebb momentumait, de a friss élményekről is szó esett.

Borsod24: Mikor állt össze a csapat, mikor kezdtél el vendéglátózni?

Kántor László: Harminc éve dolgozom a vendéglátóiparban, a zenekar együtt olyan 25 éve működik, Erdei-Nagy Csaba gitáros, Zsíros József zongorista, és jómagam, Kántor László énekes alkotjuk a csapatot. Weboldalunk is van, valamint a Facebook oldalunkat Kántor Band Miskolc néven lehet elérni, sőt a legújabb elvárásoknak megfelelően a Tiktokon szintén jelen vagyunk.

Korábban a Borsod24-en már lehetett rólatok olvasni, viszont most az idei év eddigi legnagyobb dobása számotokra a Kocsonyafesztiválon való fellépés volt. Miért?

Egyrészt nagy nézőszámról beszélünk, minimum 1500-2000 ember volt az Erzsébet téren, a Miskolc Színpadon. a Z!ENEMI játszott előttünk, utánunk pedig már egy DJ következett, DJ Cece. Nagyon fontosak az ilyen meghívások, mert ezáltal rengetegen megismernek minket. Az már csak a szerencse kérdése volt, hogy nagyon jó közönség állt össze a koncertre, amelyből igazából egy rögtönzött kívánságműsort csináltunk. Mutatták például telefonon, hogy Charlie – Jég dupla whiskyvel, és akkor azt játszottuk. Kérték, hogy legyen Fiesta, és az következett, ha pedig Eddát akartak, akkor akkor azt kezdtük el. Tényleg fantasztikus volt a hangulat.

Már nem is bekiabálják, hanem inkább beírják a telefonba?

Igen, nagybetűkkel beírják, és felmutatják nekünk.

Mennyit zenéltetek?

Egyórás volt a koncert, de tulajdonképpen egy óra tíz percet töltöttünk a színpadon, egy kicsit túlhúztuk. A közönség szerette volna, hogy még maradjunk, de nem tudtunk, mert a következő fellépő is időben akart kezdeni. Nagyon jól érezte magát mindenki, ha a nézőkön múlt volna, még talán mindig ott zenélünk.

Ennyi ember előtt azért nem mindenki játszhat, illetve ritkán játszotok ti is. Mikor volt utoljára hasonló fellépésetek?

Az is Kocsonyafesztiválon, még régebben. Nagyobb, Pest melletti településeken, városnapokra, falunapokra szintén szoktunk járni. Nagyjából 1500-2000 ember volt a miskolci sörfesztiválon is, ahol még felléptünk, de járunk esküvőkre, bálokra, szülinapokra egyaránt, igaz ezek kisebb rendezvények. A létszám tehát változó, 20 főtől akár mehet 500-ig. Azért is jó számunkra, hogy egy ilyen rendezvényen fellépünk, mint a Kocsonyafesztivál, mert jobban megismerik a zenekart, és lehet, könnyebben mondják, hogy “van itt egy városnap, gyertek el, adjatok egy egyórás koncertet”.

Kántor László

Köszönjük a videókat 😉 Fergeteges volt a közönség! #kantorband #kocsonyafesztivál

Ha jól tudjuk, nem ebből éltek, ez egyfajta melléktevékenység számotokra, egyszerűen csak szeretitek csinálni, amit látunk a színpadon. Igaz ez?

Igen. A zenekar összes tagja dolgozik a fellépések mellett, mást is csinál, nem ez a fő profilunk. Ez tulajdonképpen egy szerelemprojekt, a zene egy örökös szerelem számunkra, amit nem tudunk és nem is akarunk abbahagyni.

Képek: Kántor László Fb, Mocsári László/Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek