Az LMP felszólította Karácsony Gergelyt, hogy ne adja el a kelenföldi kollégiumot

Megosztás

Kanász-Nagy Máté, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfői, online is követhető sajtótájékoztatóján a családi ezüst kiárusításaként értékelte, hogy a főváros meghirdette a XI. kerületi ingatlant „potom 6,5 milliárd forintért”.

Megjegyezte, azért is furcsa Karácsony Gergely magatartása, mert a főpolgármester – egyébként jogosan – számonkéri a kormányt, amiért „kiárusítja” Rákosrendező területét – számolt be róla az MTI.

A politikus szerint a legnagyobb probléma, hogy a telek építési övezeti besorolása különlegesen szélesre tárja a megvalósítható rendeltetések körét, a logisztikai rendeltetés kivételével gyakorlatilag bármilyen más funkció megvalósítását lehetővé teszi. Az LMP szerint az épületnek továbbra is a lakhatást kellene szolgálnia.

A fővárosnak ezért meg kellene kötnie a beruházó kezét, kikötve például, hogy két emeleten szociális bérlakásokat, másik két emeleten szolgálati lakásokat kell kialakítania pedagógusoknak, szociális és egészségügyi dolgozóknak – érvelt Kanász-Nagy Máté.

Kapcsolódó cikkek