BAZ megyei és a DIGI a szolgáltatója? Akkor ennek a hírnek nem fog örülni

Megosztás

A DIGI ügyfelei felháborodottan értesültek a szolgáltatás megszüntetéséről és a hamarosan elkövetkező törlésekről is. Ez így nem lesz kellemes sem a Miskolcon, sem más BAZ megyei városban levő előfizetők számára. Hamarosan a DIGI márkanév is eltűnhet a piacról.

Megszünteti a DIGI az e-mail szolgáltatását és hamarosan letörli a fiókok tartalmát. Megszűnnek a @digikabel.hu, @hdsnet.hu @invitel.hu, @fibermail.hu @vnet.hu, @globonet.hu, @euroweb.hu, @eol.hu, @dunaweb.hu, @anet.hu, @profinter.hu vagy @kulturnet.hu végű e-mail cím címek, és a fiókok tartalmát törlik. A részletekről a Media1-től értesült portálunk.

A Media1 egyik olvasója, aki történetesen a DIGI ügyfele, dühösen jelezte részünkre, hogy hamarosan megszűnik az évek óta használt e-mail címe, ugyanis a DIGI Kft. úgy döntött, hogy megszünteti a lakossági és kisvállalati e-mail cím szolgáltatását. Az e-mail cím megszüntetése nagyon sok bosszúságot okozhat az ügyfelek számára, hiszen ezeket használják hivatalos ügyintézésnél, például kormányzati ügyfélkapuhoz és más online szolgáltatásokhoz is, így a fiók megszüntetése teendőkkel jár az ügyfelek szempontjából, hiszen meg kell változtatniuk a megadott e-mail címet.

A cég honlapján egy aloldalt találtunk, mely megerősíti az e-mail szolgáltatás kivezetését. Azt írják, hogy 2024. augusztus 1-jétől szűnik meg az e-mail szolgáltatásuk. Ekkortól nem lesznek elérhetők a kapcsolódó e-mail fiókok, a webmail felület és az e-mail kiküldéshez használatos SMTP szerver.

A DIGI levelezési szolgáltatással egyidőben az általad használt @digikabel.hu, @hdsnet.hu @invitel.hu, @fibermail.hu @vnet.hu, @globonet.hu, @euroweb.hu, @eol.hu, @dunaweb.hu, @anet.hu, @profinter.hu vagy @kulturnet.hu végű e-mail cím is megszűnik”.

Az internetszolgáltató közölte azt is, hogy az eddigi levelezést tartalmazó e-mail fiókokat augusztus elsejétől nem lehet majd elérni, azok tartalmát véglegesen törli.

A szolgáltató azt kéri az említett aloldalon az ügyfeleitől, hogy legkésőbb 2024. július 31-ig gondoskodjanak a tárolt tartalmaik lementéséről, a levelezés átköltöztetéséről máshová, illetve értesítsék minden egyes levelezőpartnerüket az e-mail címmel kapcsolatos változásról. Aki szeretné, kérheti az ügyfélszolgáton, hogy a bejövő leveleket egy, az ügyfél által megadott e-mail címre továbbítsa a rendszer. Az átirányítást a DIGI Ügyfélkapu felületén saját az ügyfelek maguk is beállíthatják. Az átirányítási lehetőség 2024. december 31-ig él majd, tehát ezzel csak néhány hónapig lehet majd élni.

Olvasónk kíváncsi lett volna, miért szűnik meg az e-mail szolgáltatása, de a cégnél csak általános választ adnak az ügyfeleknek. Azt válaszolják, hogy a DIGI az ügyfelei magas szintű kiszolgálása érdekében rendszeresen felülvizsgálja szolgáltatásait, amelynek eredményeként dönt fejlesztésekről, illetve alkalmanként egyes szolgáltatások kivezetéséről.

A DIGI mint márkanév is eltűnhet Magyarországról

Azt már mi tesszük hozzá, hogy hamarosan egyébként nem csak a DIGI-s email címektől, de a DIGI márkanévtől is búcsúzhatunk. A Media1-en 2022 májusában mi is beszámoltunk róla, hogy várhatóan két éven belül eltűnik a DIGI márkanév is a magyar piacról. Ennek az az oka, hogy a DIGI-t megvásárolta a kormányközeli 4iG csoport a korábbi tulajdonostól, és a névhasználatra vonatkozó megállapodás a cég eladásával kapcsolatos ügylet lezárulta után két évvel lejár. A Vodafone Magyarországnál 2024-ben szintén névváltás várható: már korábban bejelentették, hogy ONE lesz a szintén a 4iG által bekebelezett cégből.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek