Két és fél milliárdos fejlesztés kezdődik Encsen

Megosztás

Stabil a költségvetés és még sikerült erre is elegendő forrást találnia a városvezetésnek. Nemcsak a színvonal fenntartását sikerült elérni, de lehetőség volt bérfejlesztésre és több tucat fejlesztés is elindulhat, megvalósulhat.

Encs Város Önkormányzata Képviselő-testülete február 26-ai ülésén elfogadta a város költségvetését. A stabil működés mellett közel 2,5 milliárd forintnyi fejlesztés valósulhat meg Encsen.

Az idei költségvetés megalkotása során – ahogy a korábbi években is – fontos szempont volt, hogy a város és intézményei a forrásokat a lehető leghatékonyabban hasznosítsák, a működés minőségének fenntartása mellett. Ennek a munkának az eredményeképpen nem csak a színvonal fenntartását sikerült elérni, de lehetőség volt bérfejlesztésre és több tucat fejlesztés is elindulhat, megvalósulhat – adta hírül Mikola Gergely polgármester a Képviselő-testület ülésén.

Encs Város Önkormányzata összesen közel fél milliárd forint értékben indít el és valósít meg beruházásokat 2024-ben a városban saját költségvetése terhére. Ezek között van: önkormányzati lakások kialakítása és fejlesztése; utak, járdák és parkolók kialakítása és felújítása; közvilágítási lámpatestek cseréje; játszóterek kialakítása; parkfejlesztések; intézményeket érintő felújítások. Ezek mellett a korábban elnyert uniós pályázatok is az éven kerülnek majd fizikai megvalósításra, összesen 2 milliárd forint értékben – tájékoztatta szerkesztőségünket Encs Város Önkormányzata.

A fejlesztések teljes listáját itt találják: www.encs.hu/?module=news&action=show&nid=280942

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek