Mérföldkő: végre megmozdult valami a megoldás felé a rendre árvízzel sújtott és lezárt BAZ megyei út ügyében

Megosztás

Amint megárad a Sajó, azonnal keresztülömlik a fontos bekötőúton, ami rövidesen annak lezárását hozza. Csak ebben az évben már harmadszor történt meg ez a hét elején. Most azonban végre megtették az első lépést a megoldás irányába.

Nagyon sokan várnak erre, bár az út még hosszú és rögös lesz, legalább már történt valami. A részletekről Sajókaza Önkormányzata adott hírt.” Az első lépésen túl…
A mai napon Rusznyák István polgármester, Izsó Pál alpolgármester és Török Zsuzsanna jegyző egy egyeztetésen vett részt Miskolcon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságánál. A megbeszélés témája a 2603. számú Bekötő út évtizedek óta fennálló problémája volt.

A Magyar Közút illetékes szakemberei jól ismerik a település problémáját és egyúttal – bár nem közvetlenül -, de ők is elszenvedői a Sajó folyó sorozatos áradásának. Az utóbbi évek statisztikáját megvizsgálva észrevehető, hogy az áradások és az útlezárások száma magasabb, mint az elmúlt évtizedekben, melynek kiváltó oka/okai még számukra is ismeretlenek. Ezért az első és legfontosabb momentum, a probléma gyökerének megtalálása, mely a következő lépés lesz az ügyben. Ehhez olyan szervezeteket is szükséges bevonni az ügybe, mint például: Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság, katasztrófavédelem vagy épp a területi természetvédelmi igazgatóság, stb.

Hamarosan második lépésként, az említett szervezetekkel és Riz Gábor országgyűlési képviselővel „felvértezve” sor kerül egy helyszíni bejárásra, ahol a lehetséges megoldásokat fogjuk majd kutatni. Egy folyamat már elindult, de az út még nagyon hosszú! Továbbra is kérjük a Lakosság türelmét az üggyel kapcsolatban! A későbbiekben is mindenről be fogunk Önöknek számolni!” Folytatás következik…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek