Ismét tragédia: halálos tömegkarambol történt a sztrádán

Megosztás

A sűrű ködben reggel 15 jármű ütközött össze az autópályán, ez halálos áldozatot és rengeteg sérültet követelt.

Nincs egy éve, amikor tavaly márciusban az M1-es autópályán történt tragikus baleset amiatt, mert a hatalmas porviharban nem a látási viszonyoknak megfelelően vezettek a sofőrök és rengeteg jármű csapódott egymásba nagy sebességgel. Vasárnap ez szinte ugyanezzel a forgatókönyvvel ismét megtörtént, az M7-esen követelt emberéletet az oda nem figyelés.

Megszűnt a forgalomkorlátozás vasárnap 13 órára az M7-es autópálya Balaton felé vezető oldalán, Velencénél, ahol reggel több baleset is történt a köd és a rossz látási viszonyok miatt. A tömegbalesetben egy ember meghalt és 18-an megsérültek. A balesetekben 15 jármű volt érintett – adta hírül a Hvg.hu.

A balesetekhez 2 mentőhelikopter és 16 mentőautó érkezett.

Egy férfi életét vesztette, 4 embert (köztük egy gyermeket) súlyos sérülések, 14 embert (köztük egy gyermeket) könnyebb sérülések miatt láttak el. A sérülteket a székesfehérvári kórházba szállították. A sztráda mindkét oldalán, több helyszínen futottak egymásba gépkocsik.

A rendőrök korábban teljes pályás útlezárás mellett végezték a helyszínelést, a tűzoltók a műszaki mentést. (Kép: Balesetinfo)

Egy sofőr az RTL-nek arról beszélt, hogy olyan sűrű volt a köd, hogy szinte semmit sem lehetett látni. Annyit vett észre, hogy jön mögötte valami, ami egy kamion alá lökte az ő járművét.

Kinyílt a légzsák és azon imádkoztunk, hogy ne jöjjön mögötte egy még nagyobb autó, ami még jobban belök és nem tudunk kiszállni az autóból”

– emlékezett vissza a baleset körülményeire az egyik sofőr. Egy másik autós pedig arról beszélt, hogy miután kiszálltak az összetört kocsijukból, hosszú percekig csak a többi autó becsapódásának zaja hallatszott.

Nem vezettek elég óvatosan a ködben, ez lett a vége

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek