Telex: Büdös, koszos és nem is jár normálisan a brutális lyukóvölgyi buszjárat

Megosztás

A Miskolchoz tartozó Lyukóvölgyben nagyjából 3-4 ezer ember lakik, kegyetlen szegénységben és nyomorban élnek a többségében halmozottan hátrányos helyzetű emberek. A telepere „igyekvő”, 16-os buszjárat is rettenetesek a körülmények, amiről a Telex adott remek látleletet.

„Mint a heringek, úgy vagyunk összezsúfolva! – írta az újság egyik olvasója, hozzátéve: – Nem beszélve a tisztaságról! Szinte minden egyes járat koszos, büdös, undorító!” Az ékszervölgyi járatnak csúfolt busz utasainak ezek mellett azzal kell szembesülniük, hogy folyamatosan maradnak ki a járatok, így pedig feltorlódik a tömeg, ahogy az például kiemelt képünkön látható.

„Sofőrök beszámolói szerint előfordul hogy egy forduló alatt szétkapják az utasok a buszt, felszaggatják az üléseket, kitépik az ablaktömítést, elviszik a vésznyitó kalapácsot. Az új elektromos buszokat vagy a még jó állapotú gázüzemű buszokat a cég nem meri berakni erre a külvárosi vonalra. Az öreg dízel meg olyan, amilyen: túl van már egymillió futott kilométeren, nem csoda, ha gyakran kell javítani. Olyankor kimarad a járat, zúgolódik a nép” – írja a Telex.

A probléma abból adódik, hogy a COVID miatt 30 százalékos teljesítménycsökkentést vezettek be, hivatkozva a csökkenő utasszámra és a finanszírozási nehézségekre. Nem voltak könnyű helyzetben, hiszen közben biztosítani kellett az eredeti futásteljesítményt. Aztán az utasok visszajöttek, közben pedig berobbant az energiaválság és a megnövekedett üzemanyagárak. A többit már ismerjük…

Miskolcon hozzávetőlegesen napi 2700 járat működik, ebből a hivatalos tájékoztatás szerint az elmúlt hetekben átlagosan 80 marad ki munkanapokon.

Képek: Huszti István/Telex

Kapcsolódó cikkek