Hadházy Ákos kibukott egy kilenc éve húzódó borsodi ügy miatt

Megosztás

Erősen kikelt magából Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő egyik legfrissebb Facebook-posztjában: „Polt Péter Úr, kérem menjen a jó büdös p.csába!!!!!” A legfőbb ügyész hivatalos válasza vágta ki nála ennyire a biztosítékot. A képviselő által még 2015-ben feltárt, mértéktelenül túlárazott hóeltakarítási ügyben egy miskolci és egy ózdi telephely is érintett.

A Türr István Képző és Kutató Intézetet a pedofilbotrányba belebukott Balog Zoltán az azóta megszüntetett Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) minisztersége alatt hozták létre felnőttképzési háttérintézmény gyanánt. Célja a végzettség nélküli iskolaelhagyás csökkentése, a hátrányos helyzetű tanulók végzettségi szintjének növelése, és a minőségi oktatáshoz, neveléshez és képzéshez való hozzáférés biztosítása európai uniós támogatásokból. Eredetileg hozzájuk tartozott például az Útravaló Ösztöndíjprogram, az Aktívan a tudásért programok, de a működésük megannyi visszaéléssel zajlott. A Hadházy által említett ügy a legkisebb a korrupciós botrányaik sorában.

Hadházy Ákos független parlamenti képviselő 2015-ben tett feljelentést, miután 2013-ban és 2015-ben a Türr István Képző és Kutató Intézet miskolci, ózdi és kecskeméti igazgatósága udvarainak hó-és síkosság mentesítésére (hólapátolás és sózás), egy 7670 négyzetméteres, azaz egy focipályányi területen, 25-25 millió forintot költöttek.

Ez az összeg egy megyei jogú város éves hóeltakarítási költségeit közelítették meg. A megbízást ráadásul egy reklámcég nyerte el, a Lightboard Outdoor Kft, aminek tulajdonosa a kormányközeli vállalkozó, Balásy Gyula érdekeltségéhez tartozó New Land Media Kft. munkatársa. Utóbbi cég volt felelős a 2018-as választások előtt a Soros Györgyöt és az ellenzéki vezetőket összemosó plakátkampányért is. A képviselő feljelentése után négy évvel, a nyomozás bohózatba illő módon zárult.

„2019-ben “eredménytelenül” lezárták azt egészen bizarr indoklásokkal, pl. hogy “a mindenkori főigazgató tudattartalma nem feltétlenül fogta át az adott területre előirányzott összeg nagyságának megalapozottságát” jegyezte meg posztjában a honatya. Majd az ügyészség elrendelte az eljárás folytatását.

“Végül a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya 28 személyt tanúként, 2 személyt jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki. Az utóbbi egy évben azonban érdemi előrelépés nem történt. „…egy év nem volt elég ahhoz, hogy bíróság elé küldjék a felelősöket. Valószínűleg valami nagyon csúnya ügybe tenyereltem bele, gondolom a pénz nagyon magas helyre mehetett. De ez már nem nagyon érdekel. Azt hiszem, ennek a faék egyszerűségű pofátlan csalásnak a kezelése tökéletesen bemutatja Polték munkáját.” fakadt ki Hadházy Ákos.

A meglehetősen korrupciógyanús ügy pikantériája, hogy ma már a megbízó intézet és a megbízott cég sem létezik, ráadásul a hó is többször elolvadt. A Türr István Kutató és Képző Központot 2016-ban darálták be, a Lightboard Outdoor Korlátolt Felelősségű Társaságot már törölték a cégjegyzékből. Miközben Balásy Gyulát már a 85. leggazdagabb magyarként tartották számon 2021-ben.

Hadházy Ákos

Elnézést kérek, de sajnos megint itt az ideje a csúnya beszédnek: POLT PÉTER ÚR, KÉREM MENJEN A JÓ BÜDÖS P.CSÁBA!!!!! Emlékeznek arra az ózdi telephelyre (iskolára), ahol Balog minisztériumának…

Szerző: Safranka János

Nyitókép: Hadházy Ákos – Fotó: Soós Lajos / MTI

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek