Brigi és Artúr sikeresen lediplomázott a Miskolci Egyetemen

Megosztás

Megható történetről számolt be a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány Facebook-oldalán. A bejegyzésben arról az örömhírről tájékoztatják a követőiket, hogy Brigi és leghűbb társa Artúr sikeresen lediplomáztak a Miskolci Egyetem igazságügyi igazgatási szakán.

„Ez a diplomám arra is emlékeztetni fog, hogy mennyi minden pozitív irányba változott az életemben – mondta Brigi. – Artúr rengeteget hozzátett ahhoz, ahol most vagyok, sok támogatást adott” – tette hozzá.

Brigi azt is elmondta a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskolának, hogy gyermekkorában több negatív tapasztalata is volt az elfogadással kapcsolatban. Ez lényegében egész életén át elkísérte, az általános iskolától egészen az első egyeteméig. Artúr érkezése azonban teljesen megváltoztatta a helyzetet.

 „Miután hozzám került Artúr, már sokkal jobban tudtam kapcsolatot létesíteni a csoporttársaimmal, tanáraimmal. Végre kialakult egy baráti köröm. Nagyon pozitívan élem meg ezeket az éveket. Volt olyan tanárom, aki felírta Artúr nevét a névsorba és felolvasta, hogy jelen van-e a teremben. Artúrnak nemcsak vakvezető, hanem terápiás kutya tulajdonságai is vannak. Nagyon félős voltam a vizsgákon, de amióta ő velem van, a stressz oldódott bennem” – mesélte Brigi a tapasztalatait.

A Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola írásából azt is megtudtuk, hogy Brigi a gyermekkori tapasztalatai miatt mindenképpen tenni akar a látássérültek jogaiért. Éppen ezért,  5 éves képzésben folytatja tovább a tanulmányaimat a jogász szakon Miskolcon.

A teljes bejegyzés itt olvashatják:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek