A koncerteken kívül rengeteg más kiváló program is színesíti a Kocsonyafesztivál bő három napját

Megosztás

Bár nagyon sokunkat csak a színpadok háromnapos időrendje érdekel, ne feledkezzünk el a rengeteg más programról, amellyel az egész család megtalálhatja a neki megfelelő szórakozást a márciusi Miskolci Kocsonyafesztiválon. Íme a részletek.

A részletes és pontos menetrendet a Borsod24 már napokkal ezelőtt megírta, a koncertekhez és a színpadi programokhoz a pontos lebontás miatt igazi kisokosnak számít cikkünk. De ezzel nem ér véget a lehetőségek tárháza.

A pihentetőbb programokra vágyók számára a Minap.hu összeállítása alapján összeszedtük, hova érdemes menni még az említett három napban, március 8-9-10-én.

A fesztivál nyitónapján, 8-án 16 órától A béka szeme mindent lát címmel az ország első kőszínházának művészei egy színpadi előadást mutatnak be, ezúttal azonban szabadtéren a teátrum előtti területen. Emellett számos egyéb program, játék és vetélkedő is vár az érdeklődőkre.

Bár a részletes program még várat magára, ám ha szeretne az Avas-hegy lankáin, hűs borospincékben, finom borok és gasztrokülönlegességek társaságában megpihenni vagy baráti körben hajnalig beszélgetni, akkor sétáljon fel az Avasra, az Avasi Kvaterkára, a fesztivál kísérőrendezvényére. S, ha már az Avason jár érdemes megnézni a történelmi jelentőségű pincesort és körülnézni a belváros hegyén magasodó 72 m magas kilátóból, mert Miskolcot fentről is érdemes látni, hiszen a kilátóból több mint 180 fokos panoráma nyílik a város felé és a nyitott terasz pazar élményt tartogat, miközben új látványosságként a kilátó párkányán elhelyezett miskolci alkotók miniszobrait is megtekintheti. Amennyiben sportolni szeretne a családdal, akkor a megújult Horváth-tetőn lévő játszótéren és szabadidőparkban a helye, ahol a gyerekek is jól érezik majd magukat a különböző ügyességi és sportelemek kipróbálásával.

Családi napra invitál március 10-én a Herman Ottó Múzeum is, amely 10 órától 16 óráig tartalmas időtöltést kínál felnőtteknek, gyermekeknek egyaránt a barlangok világában. Lesz barlangokról szóló ismeretterjesztő előadás, ásványturkáló, barlangi akadálypálya, bábjáték, barlangi dramatikus játék, kézműves foglalkozás, mese és meglepetés is. A fesztivál ideje alatt nyitva lesz a Pannon-tenger Kiállítóépület, ahol március 1-én új Képtár nyílik, a Színészmúzeum – Thália-ház, és március 9-én is várja a látogatókat az intézmény új kiállítóterme, a Régészeti Látványraktár.

Látványos programnak ígérkezik a Miskolci Egyetemen 9-én és 10-én megrendezendő 40. Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál az ismeretterjesztő rendezvényeivel együtt, amely lenyűgöző ásványaival, kőzeteivel, drágaköveivel és ősmaradványaival repít vissza az időben.

Csakúgy, mint Miskolc egyik legkedveltebb vására, a régiségvásár, amely extra kínálattal várja majd a gyűjtőket, a kincsekre vadászókat a fesztivál ideje alatt a sétáló utcán, a Villanyrendőrtől lefelé. A program azoknak is szórakoztató, akik csak látványosságként szeretnének bóklászni a temérdek múltbéli emlék és tárgy között.

Nem csupán férfiaknak szól március 9-én a Keresd a nőt! program. A Tourinform iroda elől 10 órakor induló belvárosi sétán elsősorban azokról a nőkről lesz szó, akik fontos szerepet játszottak Miskolc életében. Ezen a napon délután 15 órakor a Zenepalotában a hölgyek körében nagy népszerűségnek örvendő László Attila ad koncertet.

A belvároson kívül is rengeteg szabadidős program kínál tartalmas kikapcsolódási lehetőséget, mint például a Miskolci Állatkert, vagy Miskolctapolcán a Barlangfürdő és a szomszédságában elterülő nemrég újjászületett őspark, ahol Plank Antal 15 miniszobra is felfedezhető, akár térkép segítségével is, valamint a minden nap nyitva tartó Bobpálya.

Miskolc és Lillafüred határában új attrakcióként tekinthető meg a Szeleta Park Látogatóközpont, amely 4 évszakos kalandot nyújt az egész családnak. Kihagyhatatlan a Lillafüredi függőkert és vízesés, a libegőpark, a 2022-ben, az év kilátója címet elnyerő Zsófia-kilátó, a kisvonat, az Anna- és a Szent István barlang.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek