A BAZ megyei kórházaknak is újabb komoly tehertétel az ügyeleti rendszer átalakítása

Megosztás

Eddig is túlterheltek voltak már a sürgősségi osztályok és az ott dolgozók, ám a változtatással az eddigi mérések szerint jó 10%-os pluszt kaptak még a nyakukba. Miskolcon, Kazincbarcikán, Ózdon sem könnyebb az élet a sürgősségin.

Egy sürgősségi orvos szerint 10 százalékkal nőtt a betegforgalom az osztályukon, ezért az adott műszakban nem mindig tudják megvizsgálni az összes beteget.

Nőtt a betegforgalom a kórházak sürgősségi osztályain az ügyeleti rendszer elindulásával. Ezt az Országos Kórházi Főigazgatóság elismerte az RTL Híradó kérdésére. Konkrét számokat nem közöltek, mert szerintük „országosan nem tapasztaltak jelentős növekedést”.

Egy vidéki kórház sürgősségi orvosa szerint 10 százalékkal nőtt a betegforgalom az osztályukon, emiatt pedig hosszabb lett a várakozási idő is, és a sok beteg miatt az adott műszakban nem mindig tudják megvizsgálni az összes beteget – számolt be az RTL.

Budaörsön és Pomázon eközben önerőből pótolják az önkormányzatok a megszűnt ügyeleti pontokat. Mivel fentről nem kapnak semmilyen segítséget.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek