A szöges virslitől a puskáig – állatkínzási módszerek Miskolcon

Megosztás

A napokban terjedt el a hír a miskolci közösségi médiafelületeken, hogy kutyasétáltatás közben egy helyi nő szögekkel teleszúrt, életveszélyes virslidarabokra bukkant a városban, Úgy tűnik, az egyik helyi lakó próbálja ezzel a módszerrel elűzni az ebeket a környékről, akár azok halála árán is. Döbbenetes, de nem ez az egyetlen módja annak, amelyik bemutatja, hogyan bánunk az állatainkkal, akiket elvileg társunknak fogadtunk.

A történetnek szerencsére nem lett tragikus vége, a kutyasétáltató hölgy ugyanis még időben észrevette, hogy valami nagyon nem stimmel a kis ételdarabokkal és közelebbről is megvizsgálta, mielőtt kutyája megehette volna azokat. Ezek után született meg az alábbi poszt:

“MISKOLC-DIÓSGYŐRI KUTYÁSOK! Kérlek nagyon figyeljetek oda a sétánál! A kishídnál lévő füves területen az egyik kutyám majdnem megevett egy szögekkel telenyomott virslit! Csak az isteni szerencse volt az, hogy nem ette meg és nem történt óriási tragédia! Közelebb érve nem egy, hanem legalább hat darab szöggel telenyomott virsli volt szétdobálva. Amit találtam azt felszedtem!” – írta Virág, majd a tettesnek nem éppen burkolt jókívánságait is elküldte.

Az egyik olvasó ki is egészítette a történetet, mivel őt szó szerint megfenyegették kutyasétáltatás közben. “Egy nagyon kedves srác írt, hogy őket nagyjából 2 hete megfenyegették a Lovagi tornák terénél. Az illető a következőt mondta neki: ‘A gyerekei nem mernek lejönni a dögeinktől játszani, és jó lenne, ha velük együtt pusztulnánk a környékről’ ” – tette hozzá a hölgy. Így nem nehéz megsejteni az összefüggést a virslis csapdák és a fenyegetés között.

Légpuskalőszer a lehető legrosszabb helyen, egy kutya testében

Az eset kapcsán egy helyi állatvédő közzétett egy rövid bejegyzést arról is, a szöges virsliken kívül milyen válogatott kínzásokat eszelnek ki az ebek ellenségei a kutyákkal szemben. Ezek között érdekes módon a fegyverekkel való kínzás játssza a legfontosabb szerepet. Hihetetlen, de egyes embertársaink nyilakkal lövöldözik a nekik nem tetsző ebeket, de a légpuskás merénylők sem ritkák, az állatorvosok pedig olyan esetekkel is találkoznak, amikor söréteket kell kioperálniuk négylábú barátainkból. Az elkövetés oka lehet bosszú, harag, de szélsőséges esetben élvezet is. Az orvosok nem egy olyan esetet ismernek, amikor egy állat az ugatásával bosszantotta fel annyira a békétlen szomszédot, hogy az megpróbálkozott az elpusztításával.

Mielőtt valaki a fenti szörnyű tetteket készül elkövetni egy kutyával (vagy bármilyen más háziállattal) szemben, ne feledkezzen meg róla, hogy az ebek már több, mint 15 ezer éve az ember mellett élnek, és ők voltak azok a barátaink, akik számtalan veszélytől óvták meg elődeinket.

Akad jó példa is, például Kicsi megvalósult álma
„Valóra vált ma Kicsi álma, legalábbis az egyik, kapott egy kutyafuttatót” – írta néhány napja közösségi oldalán Veres Pál, Miskolc polgármestere. „Persze nemcsak ő használhatja, hanem a Miskolci Állategészségügyi Telep minden lakója, de mégis csak Kicsi volt az, aki talán leginkább megérdemelte. A négylábú ugyanis már több mint két éve él a telepen, eddig nem volt, aki örökbe fogadta volna” – folytatta a városvezető. „A kétszázadik nyíltnapon, a legutóbbi szombat délelőtt aztán átadták a telepen azt a kutyafuttatót, amely a Miskolci Második Esély Állatvédő Alapítvány támogatóinak köszönhetően épülhetett meg. Országos szinten is ritka az olyan telep, ahol így gondoskodnak a befogadott állatokról, és még ritkább, hogy ilyen pálya épüljön a négylábú lakók számára. Az új, elkerített terület a „Kicsi álma” nevet kapta, és ki más, mint Kicsi próbálhatta ki elsőként. Tetszett neki, végig is jelölte a területét. Jól érezte magát, mégis azt kívánom neki is és a telep minden lakójának, hogy mielőbb találjanak gazdit maguknak, és mihamarabb megtudják, milyen az élet a ketrecen túl, egy szerető, gondoskodó családban.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek