A pedofil ügy borsodi szálai

Megosztás

Bombaként robbant a hír, hogy Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének, akit pedofil bűncselekmények fedezéséért jogerősen börtönre ítéltek.

K. Endre ellen azért indult eljárás, mert a gyerekeket zsarolva a pedofil igazgató ellen tett vallomások visszavonását szerette volna kikényszeríteni. Az ügy több szálon kötődik Borsod megyéhez.

A miniszterelnök családja és Varga Judit megyei származású politikus is érintett lehet. K. Endre kegyelmi kérelmét Varga Judit akkori igazságügyi miniszter írta alá és küldte tovább Novák Katalin köztársasági elnöknek. Ezért a hétfői rendkívüli parlamenti ülésen Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője követelte a Fidesz EP-lista vezetőjének távozását. A Telex azt is megtudta , hogy Orbán Viktor testvére, Orbán Győző, aki akkoriban a Borsod Megyei Birkózószövetségben is töltött be tisztséget, ismerhette K. Endrét, mivel a bicskei gyermekotthonban Orbán Viktor testvérének birkózóegyesülete tartott edzéseket.

Szerző: Safranka János

Kiemelt fotó: Novák Katalin gyerekekkel beszélget Kékcsén 2023. április 13-án – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek