Elhalasztják a ma 114. születésnapját ünneplő DVTK meccsét az FTC ellen

Megosztás

Elhalasztják az OTP Bank Liga 21. fordulójának FTC-DVTK mérkőzését. A rangadót eredetileg február 18-án játszották volna a csapatok, ám a Ferencváros nemzetközi kupaszereplése miatt a mérkőzést egy későbbi időpontra halasztják.

Február 18-án játszották volna az összecsapást, de az FTC február 15-én nemzetközi kupamérkőzést játszik a görög Olimpiakosz otthonában, ezért a bajnoki mérkőzés elhalasztása mellett döntöttek.

A rangadó új időpontja egyelőre még nem ismert, magyar szövetség versenybizottsága majd később határoz az összecsapás pótlásának pontos dátumáról.

Ma ünnepli egyébként 114. születésnapját a Diósgyőri együttes. Az egyesület alapító gyűlésére 1910. február 6-án került sor a Vasgyár munkáséttermében. A gyűlés határozata alapján a klub Diósgyőr-Vasgyári Testgyakorlók Köre (DVTK) néven alakult meg.

A nagymúltú csapat összesen 55 szezont teljesített az első osztályban és a legjobb eredménye egy bajnoki bronzérmes hely, az 1978/79-es szezonból. A másodosztályban összesen 7 alkalommal nyert bajnoki címet a DVTK, legutóbb épp a tavalyi szezonban. A Magyar Kupát két alkalommal sikerült elhódítania a DVTK-nak, 1977-ben és 1980-ban.

Bízunk benne, hogy a jövőben még több ilyen szép eredménnyel ajándékozza meg szurkolóit a DVTK!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek