Anomáliák a miskolci távhőszolgáltatásban – van, ahol 19 fokos a lakás, van ahol 36 (!)

Megosztás

Azért az mégsem járja egy téli hónapban, hogy folyamatosan kitárt ablakokkal és légkondicionálóval (!) kell hűteni az elviselhetetlenül felfűtött lakást, ahol a fűtőtestet még elzárni sem lehet. De a másik véglet sem jobb, amikor pulóverben is vacognak.

A közösségi médiában A. Zoltán tette fel a kérdést, ami csak elsőre tűnik viccesnek, jobban belegondolva egyáltalán nem az. “Van itt valaki, hozzáértő, aki érdemleges választ tudna adni arra, mit tehetnénk még a 36 fokos lakás hőmérsékletének csökkentéséért, a klíma bekapcsolásán kívül?

A távhőnél ezidáig csak gépekkel beszélgettünk, süket fülekre találtunk.
Az egy dolog, hogy októbertől májusig az utcát fűtjük, de ebben a februári tavaszban már ez sem segít. Mit lehetne tenni, hogy érdemben is történjék valami? A klímaválságról ne is beszéljünk, mi csupán élni szeretnénk ebben a mérhetetlen pocsékolásban is” – részletezte a mindennapok történéseit Zoltán.

Más miskolciaknak azonban teljesen ellentétes problémájuk van a távfűtéssel. Lenne mit finomhangolni a rendszeren. “Nem tudom, melyik a rosszabb… nekem rá kell segíteni, mert a sima távhővel csak 19-20 fok van.” “Küldj át nekem a 21 fokhoz.” “Alsó-Majláthon is alig fűtenek, éjszaka is langyos volt a radiátor.” “Nekünk a földszinten alig éri el a 21 fokot a szoba hőmérséklete, én is kérnék néhány fokot tőled” – jöttek a reakciók.

Milyen megoldás lehetséges ilyen esetekben?

A belső falak nemigen fognak penészedni, de 36 fok még nyáron is rettentően sok

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek