Legóban nagyon jók vagyunk: négy miskolci csapat is bejutott az országos döntőbe

Megosztás

A First Lego League robotépítő és programozó versenyen kitűnően szerepeltek miskolci csapataink, A diákok robotot építenek, programoznak és egy őket érintő kihívásra mutatják be megoldásukat.

Tizenhat iskola száztizenhárom versenyzője mérte össze tudását szombaton, a First Lego League robotépítő és programozó versenyen. Az észak-magyarországi regionális döntőt második alkalommal rendezte meg a Bosch miskolci kéziszerszámgyára.

A megmérettetést több, mint száz országban rendezik meg, és évente ötszázezer fiatal vesz részt rajta. Mindenhol ugyanazokat a feladatokat kapják a versenyzők. Idén a természettudományok művészetben betöltött szerepét helyezték fókuszba. A diákok robotot építenek, programoznak és egy őket érintő kihívásra mutatják be megoldásukat.

Bene Ágnes, Robert Bosch Power Tool Kft. kommunikációs munkatársa a Miskolc Televízió híradójának elmondta, a regionális döntőt bárki figyelemmel követhette a helyszínen, vagyis a Miskolci Egyetem Ferenczi Sándor Egészségügyi Technikumában.  A verseny mellett a szervezők számos érdekes programmal is készültek. Például Lego Technic építéssel, Lego kiállítással, de akár egy virtuális gyárlátogatáson is rész vehettek.

A rendezvény hazai közösségi oldalán úgy fogalmaztak, a miskolci regionális selejtező hatalmas, ahol a legjobb csapatok mind 300 pont felett teljesítettek robotfutamban és remek innovációs projektekkel készültek. Az első helyen a Navigátor (Infoklaszter), másodikon az S-Team (Földes Ferenc Gimnázium), a harmadikon a Szentimre (Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda), negyediken pedig a Kandó (Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Technikum) csapata végzett, ez a négy formáció jutott tovább a nemzeti döntőbe. (via Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek