Igazi tavaszi idő vár ránk egész héten

Megosztás

Jó hírrel szolgálhatunk azoknak, akik már várták a tavasz eljövetelét. Jövő héten végig tavaszias időben lehet részünk, csak az erős szél ronthat a hőérzetünkön.

Már ma is kellemes időre an kilátásunk, a csúcsértékek valamivel 10 fok felett alakulnak majd és éjszaka sem várható jelentős lehűlés, legfeljebb 6 fokig hűl a levegő hőmérséklete. A jövő héten tovább melegszik az időjárásunk és jellemzően 10-14 fok közötti maximumokra számíthatunk.

A remek tavaszi időt csak jövő hét vasárnap zavarhatja meg némi csapadék. Addig végig kellemes elszórtan felhős időre számíthatunk. A szél azonban meglehetősen erős lesz. Hétfőn, kedden, valamint pénteken és szombaton 35-40 km/órás széllökések is lehetnek, ez ronthat hőérzetünkön. 

Változás csak jövő hét vasárnap állhat be az időjárásban, akkor a jelenlegi előrejelzések szerint egy hidegfront éri el hazánkat és a napi csúcsértékek visszaesnek 6-8 fok közé, de jelentős éjjeli fagyra ekkor sem kell számítanunk, legfeljebb -1 fokig hűl le a levegő.

Jelenleg gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki – írta dr. Pukoli Dániel orvosmeteorológus.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek