Ítélet született a feleségére támadó agresszív barcikai férfi ügyében

Megosztás

A Kazincbarcikai Járásbíróság végre ítéletet hozott egy 2021 augusztusában történt eset kapcsán. Az ítéleti tényállás úgy szól, hogy a vádlott felesége a folyamatos házastársi viták után a barátnőjéhez költözött, de a terhelt elment a házhoz. Ezurán szóváltásba keveredett házastársával, melynek során őt fejbe rúgta, majd kézzel, ököllel testszerte ütni kezdte, még a földön is belé rúgott. A férfi szabadságvesztést kapott, az ítélet nem jogerős.

A férfi ráadásul meg is fenyegette a házastársát, hogy megöli. A másik sértett, a feleség barátnője segíteni próbált, illetve megakadályozni a további bántalmazást, azonban ennek hatására a férfi a védelmező személy ütlegelésébe kezdett.

A bestiális módon erőszakoskodó vádlott csak akkor hagyott fel a bántalmazással, amikor a mentők és a rendőrök kiérkeztek. A feleség a cselekmény következtében 8 napon túl, míg barátnője 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottat súlyos testi sértés bűntettében, személyi szabadság megsértésének bűntettében és könnyű testi sértés vétségében mondta ki bűnösnek és őt 2 év 8 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A büntetés kiszabása körében enyhítő körülményként vette figyelembe a férfi elkövetéskori büntetlen előéletét és beismerő nyilatkozatát, míg súlyosító körülményként esett latba a más büntetőeljárás hatálya alatti, ittas elkövetés, az a tény, hogy részben hozzátartozója sérelmére követte el a bűncselekményt, valamint a brutális, kitartó elkövetési módot is ilyenként értékelte.

Forrás: Miskolci Törvényszék

A kép illusztráció.

Kép: canva.com

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek